Torsdag

Fullt upp som vanligt på jobbet, dagarna går i ett verkligen. Spenderade några timmar med klippmaskinen och nu är Gastro tävlingsfin igen!

Rebecka skrittade ut honom och putsade tävlings-grejerna!! Tack och bock! 😊

På väg hem till mig...

Bilder 31/3-13 1.15

Bilderna är tagna av Alice Olander
 

Bilder 30/3-13 1.20

Bilderna är tagna av Jenny Nyström
 

 

Gastro v 15

Måndag: Lätt trim (Rebecka)
 
Tisdag: Long
 
Onsdag: Trim/Bommar
 
Torsdag: Prom (Rebecka)
 
Fredag: Trim/Hopp
 
Lördag: Tävling Skellefteå 1.20
 
Söndag: Prom
 
Gastro K Umeå RF 30/3-13 1.20 Foto: Jenny Nyström

Träning

Vanlig hederlig jobbdag 8-17, grymt skönt att åka hem i vettig tid då bästa Rebecka tar hand om Gastro idag och joggar honom lite lätt i ridhuset.
 
Jag själv hann både förbi gymgrossisten för att köpa celsius och mataffären för lite påfyllning i kylen.
 
Har precis kommit hem från Träna, körde 45 minuter på crosstrainern, riktigt jobbigt...
 

Umeå RF 29-31/3

Fredag 1.10 4 fel

En helt okej runda, hittade en bra galopp men kanske lät jag honom springa på lite för mycket. Fick ett ganska grovt nerslag på hinder nummer 3 därefter samlade vi ihop oss lite och avslutade med en bra känsla!
 
 
 
Lördag 1.2010 fel
 
Gastro hoppade superbra, kändes noggrann och hoppade med god marginal. Höll galoppen i alla svängar utom till 8a som var en oxer som insprång i kombinationen. Fastnade lite i handen i svängen och såg verkligen ingen distans över huvud taget så jag la en volt och tog om fick ett nedslag i kombinationen dessutom. Just då kändes det bäst att lägga en volt men såhär i efterhand hackar jag på mig själv - varför löser jag det inte på vägen? Hästen får iallafall 5 av 5 guldstjärnor.
 
Söndag 1.15 4 fel
 
En ganska bra runda, gick på ett språng extra på en linje men det gick bra ändå. Red bättre in i kombinationen idag än igår. men fick inte tillbaka honom på de 6 språng som skulle vara fram till oxern efter kombinationen och han blev lite platt och rev. men avslutade lika bra.
 
Summan av den här helgen är att jag är jättenöjd, både med hästen som hoppar bättre och bättre och verkligen utvecklats på slutet och lite med mig själv också som börjar hitta galoppen bättre och bättre. Det kommer bli en väldigt rolig tävlingssäsong!
 
 

Jump Club on Tour 11-12/3

På måndagen lastade jag och Stina in våra hästar och körde ner till Övik för att kolla på Jump club on tour clinicen med Lotta och Sylve. På tisdag morgon skulle vi vara med och rida på tränarutbildningen så därför fick hästarna följa med en dag i förväg.
 
Clinicen var bra, Lotta och Sylve som alltid är så intressanta och roliga att lyssna på får en att bara vilja suga åt sig allt de säger. Denna clinic var väl som de tidigare man varit på. Inget nytt (vilket också är skönt, så man inte upptäcker att man är helt ute och cyklar, både med sin egen ridning och i träning) men det är alltid bra att bli påminnd samt vilken inspiration det väcker hos en. Man vill bara hem och träna, träna, träna. 
 
Tränarutbildningen var bra, intressanta diskussioner om olika ekipage, träningsupplägg och övningar.
Mycket markarbete, lydnad, övergångar, tempoväxlingar, bomarbete m.m. min häst var lite stark och stretig så fick råd att våga ta igenom honom lite mer än vad jag gör, och det är ju något jag är medveten om, att jag måste våga utmana honom mer i markarbetet. I hoppningen jobbade vi mycket med lydnadshoppning, hoppade två hinder på en 8:a för att få hästarna följsamma för hjälperna och vändbara. hoppade även trekombination med trav in som var lite klurig för de flesta ekipage. Min häst som aldrig brukar titta reagerade på en solkatt mitt i kombinationen och drog ut till vänster vilket gjorde att jag fick trycka på ordentligt för att få honom att räcka fram till C-hindret. Avslutade med att alla fick hoppa lite olika banor anpassade för de olika hästarna.
 
 
 
 

Umeå RF 9-10/3

Lördag 1.10 - 5 fel (ett nedslag och 1 tidsfel)
Jag tyckte att jag galopperade på men det var visst lite söndagsåkning iallafall. Jag var iallafall väldigt nära att klara maxtiden =) överlag hoppade han bra och rundan kändes helt okej.
 
Söndag 1.20 - 0 fel
Ja tro det eller ej, nu höll jag galoppen och tusan vad han hoppade, har ju känt till och från att det finns ett stort hopp hos honom men har aldrig haft den här känslan på tävlingsbanan förut. Inga tidsfel heller, även fast det var en bedömning A:0 och jag red ganska stora vägar eftersom vi inte ridit så många 1.20 tidigare. Grymt skön känsla iallafall!
 

Erik Bergren träning 2-3/3

Första dagen jobbade vi en hel del med travbommar och cavaletti i uppvärmningen, att få hästarna avspända, jobba i lägre rundare form och med övergångar mellan trav och galopp mellan travbommarna. Gick vidare och jobbade med en långsida som först bestod av travbommar vidare ner till en kombination som vi travhoppade in på ett räcke och ett steg till en kryssoxer. Sedan satte vi ihop en del linjer till en bana.
 
Erik såg ganska snabbt mitt problem med galoppen så vi jobbade på en hel del med det idag och sprången blev väl lite blandade i och med den ändrade ridningen men jag förstår ju vart vi ska komma till och jag ska bara hitta mellanläget!
 
Dag två böjade vi jobba över två upphöjda bommar på långsidan. Vi skulle rida på 3 galoppsprång och för varje gång längde Erik avståndet mellan bommarna så vi skulle vara tvugna att anpassa galoppsprångens längd för att kunna rida jämnt mellan bommarna.
Vi gick sedan vidare med att hoppa en bana som bestod av både enkelhinder, kombination och linjer.
Jobbade vidare med galoppen idag och det kändes ganska bra, jag måste vänja mig vid den här galoppen då det krävs lite snabbare beslut emellanåt =) Avslutade med att hoppa ett par språng lite högre vilket han gjorde med bravur!
 
RSS 2.0