Emma träning dag 1

Äntligen första träningen för Emma för i år. Det var riktig januariträning med övningar som tränade styrka, kvickhet, gymnastik och lydnad för att bygga upp hästarna inför tävlingssäsongen.

Som vanligt mycket markarbete för att jobba med lydnaden och få hästarna genomridna. Jobbade på 3 bommar på rad med 14 och 19 m mellan där vi red på 4 och 5 galoppsprång.

Kände att jag kunde tänka lite på de tips jag fick av Lotta förra helgen vilket gjorde det mycket lättare att få honom rak mellan hjälperna och han gjorde bom övningen riktigt bra.

Hoppade studsserier, travhoppade med bom framför och jobbade med en serie.
När vi hade jobbat igenom lite olika övningar knöt vi ihop allting till en liten bana.

Gastro skötte sig jättebra, red på kulbettet och hade till en början gramanen på. I slutet på passet blev han till och med lite överkänslig och blev lite arg och körde upp huvudet när jag råkade ta lite lite för hårt i honom, där måste jag bli lite mer uppmärksam på hur mycket jag ska ta i honom.

Gastro v 4

Måndag: Hage/skritten

Tisdag: Prom

Onsdag: Trim

Torsdag: Long

Fredag: Prom

Lördag: Emma-träning

Söndag: Emma-träning

Hoppträning Lotta Sjöberg dag 2

Klev upp vid halv 8 och fick i oss lite frukost innan vi körde upp till ridklubben. Mockade, fyllde vatten och gick en morgonpromenad med Gastro innan vi kikade på dagens övningar.

Igår red jag på kulbettet och gramanen på till en början. Idag red jag på kandaret eftersom jag brukar ha det på tävling.

Vi red fram självständigt och jag fokuserad redan från början på att få han fram till handen. Han kändes fin!

Vi hoppade fram på ett plank med upphöjd bom ca. 5m framför.
Sedan på en oxer några gånger.
Kunde hålla han bra fram till handen i bjudning och då kom också distanserna av sig själv =) härlig känsla.

Därefter hoppade vi igenom lite linjer och även trippelbarren innan vi satte ihop det till en bana på 11 hinder.

Han blev lite överkänslig på linjerna när jag skulle sätta tillbaka honom så jag provade lätta på kedjan och det hjälpte. Fick träna på att försöka hitta lite tidigare distanser för att ge honom mera plats och tid att hinna upp i fram. Fick också tänka på att hålla honom lite mer på yttertygeln och inte bromsa på inner, bara vända.

På banan kändes han jättefin! =) lydig, uppmärksam...

Väldigt nöjd med helgen!

Ska försöka lägga till lite filmklipp från helgen då Anna varit så snäll å filmat.

Det var en trött häst som gick på transporten och han tyckte nog det var väldigt skönt att komma hem =)

Hoppträning Lotta Sjöberg dag 1

Gastro fick åka i Fredriks fina trailer och stog som ett ljus hela vägen. Pappa lånade ut bästa dragbilen och Anna följde med så resan gick väldigt smidigt =)

Var framme på Kågedalens Ridklubb strax efter 15 och hann installera Gastro i låneboxen samt kika på de första grupperna innan det var vår tur.

Värmde upp hästarna lite självständigt, red sedan tillsammans över tre upphöjda bommar med 3m mellan först i trav, efter bommarna flyttade vi dom undan för skänkeln och red sedan framåt igen. Fick vara väldigt noggran med att få honom fram till bettet och djupare och mer igenom i formen.

La sedan upp stigbyglarna och jobbade över bommarna i galopp också, här fick jag jobba lite mer för att få honom fram till bettet men kände vilken skillnad det blev till slut. Galoppen blev rundare, hela hästen kändes "lättare" och stadigare mellan hjälperna.

Hoppade igenom alla linjer fram och tillbaka på ett extra galoppsprång fortfarande utan stigbyglar. Jobbade med att få igenom hästarna på linjerna och få dom lydiga.

Satte ihop allt till en bana på 10 hinder och hoppade först ett varv utan stigbyglar och sedan ett varv lite högre med stigbyglar.

Väldigt nyttigt att hoppa utan stigbyglar, får dessutom mer hjälp av sitsen att få tillbaka dom mellan hindren. Måste försöka sitta upp lika bra med stigbyglar sen bara =)

Nattade Gastro och åkte hem till Anna där vi fick i oss lite mat, slappade lite framför en film och slocknade sedan direkt huvudet nuddade kudden. Tror Gastro sov lika bra som jag.

Morgon Trim

Började morgonen med att släppa ut lite hästar och gjorde sedan iordning Gastro.

Trimmade lite lätt i stora ridhuset för att känna igenom honom inför helgen. Kändes helt okej, mjukare och stadigare desto längre jag red.

Testade nya tränset dessutom, är väldigt nöjd! Det är verkligen jättefint.

-27 grader

I torsdags var det rekord kallt för i år, -27 grader *burr*

Vi tog en liten promenad, longerade han lätt i trav ca 15 min i paddocken och gick sedan samma sväng innan vi skyndade oss in i värmen i stallet igen.

Passade sedan på att klippa honom, hann nästan klart hela innan batteriet tog slut.

Stor å brun

Det blev en sen kväll igår då jag fick rida efter jobbet så var inte hemma föräns strax efter 23-tiden.

Det var iallafall lätt värt det då hästen kändes väldigt, väldigt fin! Red på kulbettet och helt själv i stora ridhuset kunde jag verkligen jobba med att få honom att ta ut steget och jobba genom kroppen ordentligt i alla gångarter. Han blev väldigt lösgjord och stadig mellan hjälperna, särskilt nöjd med galoppen där jag hela tiden måste få honom fram till båda tyglarna annars blir det lätt att han bromsar upp och jag tappar ytterbogen.

Tegs Hästsport

Var förbi på Tegs hästsport före jobbet idag. Köpte ett par nya marinblå Pikeur ridbyxor, hittade en jätteskön modell med elastiska benslut (Prisca).

Fick ett presentkort i julklapp och för det köpte jag ett marinblått Eskadron schabrak och en halsduk från Schockemöhle.

Lång dag till ända

Gastro fick jobba i pessoalongen och han skötte sig ypperligt! Var nästan ovanligt pigg, i vanliga fall brukar han bli fruktansvärt lat när han longeras.

Hade tur att få med mig resesällskap till Skelefteå i helgen! Anna följer med och bjuder dessutom på husrum =) känns otroligt skönt att ha sällskap i bilen!

En lång jobbkväll till ända och ska släcka lampan och gå till sängs så jag orkar ta mig upp imorgon bitti.

Godnatt

Fullt ös

Har mycket att hinna med i veckan.

Har fortfarande sjukt mycket att stå i på jobbet, det känns som att man aldrig kommer i kapp utan för varje sak man får bocka av tillkommer dubbelt så mycket på listan....baklänges-arbete!

Måste hinna förbi banken, klippa Gastro och börja packa inför helgens tripp till Skelefteå. Måste åka förbi Tegs Hästsport och införskaffa ett par nya, HELA ridbyxor. Fick dessutom ett presentkort där i julklapp så får se vad mer det blir....

Det är väl lika bra att sätta fart antar jag...

Julklappar

Fått många fina julklappar/presenter, både jag och Gastro.

Lädergrimma av matte

Ylletäcke av Vera

Superfint schabrak av Vera

Träns designat av Joanna Freme- Xtremehorsemakeover

Gastro v. 3

Måndag: Skritten

Tisdag: Long

Onsdag: Trim/Hopp

Torsdag: Prom

Fredag: Trim

Lördag: Lotta-träning

Söndag: Lotta-träning


RSS 2.0