Vännäs v.16

Åkte till Vännäs över dagen och red en 1.10 för att han skulle få ner i klasserna efter förra tävling och känna att det är enkelt. Han är generellt sett en försiktig häst och jag vill gärna att han ska behålla den inställningen utan att självförtroendet tar stryk. 

Underlaget var tyvärr inte jätteroligt. I klassen före hade två hästar gått omkull, arrangörerna gjorde nog allt dom kunde och ändrade till och med bansträckningen för att man inte skulle behövs rida mer än nödvändigt där underlaget var värst. 

Lilleman som är ganska stor och rejäl i sin galopp blev väldigt spänd när han då och då förlorade fästet. Vilket gjorde att ridningen blev ojämn. Han var ändå felfri i båda fasernaUmeå RF v.13

Hemmatävling och fullt upp med jobb i sekretariatet, logistik av häst och tävla själv. Hann även med att skriva högskoleprov på lördagen.

Startade alltså bara fredag och söndag.
Började med en1.20 klass där hästen hoppade helt super och felfritt vilket gav en 9:e placering.

På söndagen debuterade både jag och Lilleman 1.30. Han hoppade superfint fram till trippelbarren som var nr 6, jag blev för passiv i svängen och det var inte mycket till galopp kvar när vi kom fram till hindret. Ett stopp där men hoppade fint när jag gjorde om och gjorde rätt 😊 hoppade räcket efter och la sedan en volt och gick ut. 

Hoppet finns i hästen kan man lugnt säga... Det blir nog bra bara ryttaren gör som man ska!


Umeå RF v.10

Lilleman hoppade kanon och var snabb och felfri i en 1.20 (A:0) Red korta vägar och höll en bra galopp banan runt och slutade på en 7:e plats 

Timrå v.8

Började tävlingssäsongen med att åka över dagen till Timrå. 4 timmars enkel resväg med start långt innan tuppen klivit upp... 

Hade bra flyt med att jag startade tidigt i båda mina klasser då framridningen var utomhus och underlaget bestod av is 😁 Red 1.10 först och han var pigg och lite taggad på framhoppningen men hoppade fint ändå. Red en lugn runda och han hoppade felfritt. Om man ska vara petig red jag lite väl passivt emellanåt. 

Red 1.20 sedan som var en A:0. Även här var han felfri och jag red i ett bra tempo och gjorde några kortare vägar och hamnade just utanför placering.

Väldigt nöjd med Lilleman 😊💛👌


RSS 2.0