Eva Jonsson - Träning dag 1

På eftermiddagen vankades det hoppträning för Eva. Dagens övningar byggde mycket på lydnad samt en hel del studs så hästarna skulle få jobba.

Började hoppa på studsserien med kryss på långsidan, Var inte riktigt med själv så det blev lite orytmiskt. En gång till och fortsatte sedan på båge till nästa studsserie. Orelaterat med fokus på rytm/Balans. Nästa sväng tog vi med de två sista serierna så det blev som en stor åtta (1-4) kändes bra och stadigt.

Hoppade de två låga räckena vid X. Kom i vänster varv och gick åt höger, fortsatte upp på medellinjen över de tre räckena. Red på 6 glp.språng första gången blev lite vingligt då jag satte tillbaka lite ojämt. Måste komma ihåg att sätta tillbaka på båda tyglarna.

Höjde upp allting så avslutade vi med att sätta ihop det till en bana (A-G) Kändes riktigt bra faktiskt! Rytmiskt och stadigt. Nu när jag tänker på galoppen och hur jag ska rida genom svängarna går det så mycket bättre. Han kändes lite stark på sista linjen med de tre räckena, jag skulle satt tillbaka lite tidigare men han hoppade fint ändå.

Då kör vi banträning imorgon!! =)

Hoppas verkligen att hästarna på anläggningen håller sig friska nu för på måndag börjar vi räkna friska/symtomfria dagar.... Går det som planerat kan man nog planera in Skelefteå i tävlingsterminen.
Blir det så åker jag bara dit på söndagen och rider 1.00 + 1.10 avd B.

Hoppas hoppas =)

Här kommer en Banskiss från dagens träning.


Lördagsmorgon

Det blev lite ändrade planer. På grund av en olycka under gårkvällen ryckte jag in och släppte ut hästarna i morse.

Jag fick faktiskt med mig Niklas till stallet också... Släppte ut, fyllde vatten i hagen, blandade mat och mockade.

Släppte av Niklas på stall teg och åkte hem. Hade tid att slappa lite, äta lunch för att sedan åka tillbaka till hippo vid halv 1.

Jag önskar mig ett par gummistövlar =(

Fredag

Somnade som en klubbad säl vid halv 9 igårkväll. Vad är det för fel på mig?? Vaknade vid kvart i fem, rätt pigg men lyckades tillslut somna om och sov tills äpplet ringde ..... Näe då är man trött och seg.

Mockade och spånade fredagsmysigt till hästen och fixade allt annat. Tog sedan en skrittpromenad i skogen.
Nu blir det lite träning i helgen för Jonsson så det blev bara lugnt idag.

Skulle dock verkligen behöva klippa honom då han blir svettig för minsta lilla... Tänk om man hade en klippmaskin =)

Har middagsrast på jobbet nu och ska snart börja sista rycket med två lektioner, kvällsfodring och låsning.

Väl hemma blir det fredagsmys med Tacos och Nicka sa att han skulle köpa min nya favoritglass =) mums...

Torsdag

Var på stallet strax före 6, släppte ut Gastro och Nelson så de fick äta frukost i hagen, blandade mat, fyllde vatten och Mockade innan jag började jobba.

Sedan blev det ett pass i pessoalongen ca 25 min + 10 min skritt före och efter. Jobbade på riktigt bra =)

Åkte hem till mamma och pappa på Grubbe och tvättade bilen vilket var välbehövligt... Lite irriterande att det börjar snöa då jag är klar.

Onsdag

Åkte till stallet vid nio och Mockade både box och hage. Blev ingen Ridning idag då ena framskon satt väääldigt löst och Tore skulle komma på kvällen och sko honom.
När jag stod i hagen och städade kom en kille från SVT och undrade om han fick filma dagens väderbild till de lokala nyheterna.
Kamerakillen blev alldeles lyrisk när Gastro tog krattan och började "hjälpa till" =)

http://svtplay.se/v/2757051/vasterbottensnytt/28_3_19_15">http://svtplay.se/v/2757051/vasterbottensnytt/28_3_19_15

Tisdag

Möttes av samma syn som förra tisdagen =) en trött kille som ligger raklång i boxen och sover! Hade inte hjärta att väcka honom så jag gjorde iordning allt annat och lagom tills jag bar klar hade han vaknat.

Det blev en tur förbi vattenverket och på vissa ställen gick det till och med att trava! =) Pigg och glad häst.

Avslutade kvällen med att hoppa Rio efter mina träningar. Det var ett tag sen vi hoppade sist men han skötte sig bara fint!

Tandbyte?!

När jag skulle ta in Gastro från hagen såg jag att han hade något på benen och tänkte att nej nu har han gjort sig illa... När jag kom närmare såg jag dock att det var en massa intorkat slem...

Trodde att han hade bytt tänder klart men tydligen inte.... =(
Aptiten var dock som vanligt trots dreglandet.

Bakis?!

Kände mig nästan bakis när jag klev upp i morse trots att jag inte druckit en droppa alkohol.... Skjutsade Niklas till Röbäck och sen ut till stallet för att ge lunch. Fick koncentrera mig för att hålla mig vaken. Gav lunch och mockade snabbt, överlevde även hemvägens bilresa som kändes oändligt lång. Har nu intagit horisontellt läge =( mår Inge vidare, hoppas det går över.

Går miste om att hoppa två jättefina hästar men skulle nog svimma av utmattning efter en kvart, så känns det ungefär.

Lördagsgodis

Det bästa med lördagar är att man får njuta av en sån här =)

Morgonstund

Alltid lika härligt att börja helgen med en morgon i stallet med trevligt sällskap!

Släppte ut de andra hästarna och gjorde iordning Gastro för ett markarbetespass i ridhuset.

Värmde upp i alla gångarter och höll mig innanför spåret och försökte få honom att ta lika mycket stöd på båda tyglarna. I galoppen lät kg honom rulla på i ett lugnt, jämnt tempo i lätt sits. Även här försökte jag hålla honom så rak som möjligt.

Travade lite över några travbommar på böjt spår, upphöjda på utsidan i båda varven och han kändes stadig och balanserad.

Lät honom även jobba lite mer i galopp med att vända snett igenom och varje gång vi kom till X gjorde vi enkla byten, det gick galant och avslutade med att göra två byten som inte var så tokiga men han tycker det är svårt. Kändes dock riktigt fin i galoppen.

Avslutade med att låta honom jobba med en studsserie med 3+3+6+3+3 m
4 ggr på medellinjen och det gjorde han bra! Han har blivit mycket kvickare.Sovmorgon

Oj så skönt med lite sovmorgon =)
Sitter och äter frukost framför TVn och känner lugnet. Börjar inte förrän 12 men ska hinna ta en tur med Gastro och äta lunch innan jag börjar.

Ikväll är det kurs i dekorativ hästvård så jag slutar inte förrän 20.30.

Planeringen för Gastro denna och nästa vecka ser ut såhär.

Vecka 12
Måndag: Vila
Tisdag: Prom
Onsdag: Trim
Torsdag: Skritten
Fredag: Prom
Lördag: Markarbete
Söndag: Hoppträning Eva J

Vecka 13
Måndag: Skritten
Tisdag: Prom
Onsdag: Markarbete
Torsdag: Long
Fredag: Prom
Lördag: Hoppträning Eva J
Söndag: Hoppträning Eva J

Debut

Var på Hippo ganska precis 06.00, gjorde iordning frukost och släppte ut Gastro och hans kompis i hagen. Hann även göra iordning lunch, mocka, fylla vatten, blanda mat och rulla upp lindorna innan det var dags att byta om för att börja jobba klockan 7.

Arbetsdagen gick som vanligt i ett svep så var det slut...

Efter jobbet blev det debut för Gastro i skrittmaskinen. Hörde min väns röst i huvudet.... Stoppade in han och tryckte på start, inga krusiduller =) det tog några varv innan han fattade att man var tvungen att gå hela tiden men sen gick det galant! Duktig pålle! Han är så himla cool...

Passade på att mocka hagen så det kan Tina fram ännu mer till imorgon =/

Inga färska bilder du iphonen blev kvarglömd hemma.
Såhär såg han ut i april 2010

Swisch

.... Så fort gick den här arbetsdagen!

Idag hade vi finfrämmande på jobbet, Mio =) riktigt söt liten prick!

Trimmade hästen efter jobbet, mycket jobb i skritten med sidvärts, volter och rakriktning innan vi gick vidare till trav och galopp. Kändes riktigt fin i traven! Jobbade genom kroppen med ett riktigt bra tramp i bakbenen. Fick lika bra kliv i galoppen däremot blev han lite stark så jobbade med lite tempoökningar på långsidorna för att sedan sätta tillbaka galoppen volterna på kortsidorna. Fin häst =)

Sovmorgon

Strax efter 9 i morse skulle jag göra iordning Gastro för en tur i skogen men möttes av denna syn!

När jag kom in i boxen grymtade han högljutt och la sig raklång =) var det en pik?!

Banträning

Medan andra åkte till Sundsvall och tävlade roade vi på Hippo oss med Banträning istället.

Den här gången fick Gastro hoppa en runda på 1.10.

Skrittade och travade fram ganska länge för att han skulle komma igång. Han kändes nämligen lite spänd och stel, kanske att han hade känning efter gårdagens ridpass?!

Hoppade fram på lilla i trav och räcket några gånger och bara ett språng på oxern. Skrittade lite mellan varje språng för att försöka få honom att slappna av.

Spände sig lite när vi kom in på tävlingsbanan så jag tog tid på mig, travade runt och galopperade omkring tills det kändes bättre.

Hoppade 1:an och 2:an helt okej och lossnade lite mer efter det. Hoppade riktigt fint i kombinationen, vidare till en linje med räcke till oxer på 6 galoppsprång, där kom jag något nära på oxern men han hoppade upp sig väldigt väl! Avslutade på en dogleg, trippel - plankoxer och gjorde även det riktigt fint. Hoppade bara grunden eftersom han gjorde det så bra! Bättre att avsluta för tidigt än att måsta ångra något.

Är väldigt nöjd med att jag lyckades hitta samma fina galopp som förra banträningen.
En stjärna till hästen också som hoppar bättre och bättre hela tiden =)

Ännu mera kalas

Det blev ett till kalas senare på kvällen då vi promenerade bort till familjen Tegström där herrn i huset fyllde år! Barnen for runt som små tornados och vi vuxna pratade på. Kunde konstatera att det går alldeles för länge mellan gångerna.

Underbar morgonstund

Efter en sen gårkväll med väldigt trevligt sällskap och mycket att prata om (det var alldeles för länge sen) var det lite tungt att kliva upp när väckaren ringde 5.45. En celsius senare kändes det dock bättre och åkte till stallet.

Släppte ut ett par hästar, mockade och donade och gjorde sedan iordning Gastro och trimmade på lite bommar i ridhuset kändes helt okej, framförallt i traven. Får se hur det går på banträningen imorgon, hade tänkt rida en 1.10 den här gången och ska försöka hitta samma fina flyt!

Har varit hemma på Grubbe och firat pappa som fyllde år tidigare i veckan.

Torsdag

Började morgonen med att åka till stallet och släppa ut Gastro och Nelson, mocka och fixa alla andra sysslor klart innan det var dags att hoppa in i bilen igen, åka hem, ta en snabbdusch och vidare till Scandic Plaza för en heldagskurs anordnad av Svenska Ridsportförbundet. En intressant och givande dag i Ridskolans bemärkelse där 27 av Norrlands ridlärare delade sina erfarenheter.

Väldigt plus för både lunch och fika, gott och lyxigt =) framförallt om man jämför med havregrynsgröten som jag annars äter till lunch.

Åkte tillbaka till hästen på kvällen för ett pass i pessoalongen och han jobbade på riktigt bra! Det känns som det går framåt med galoppen . Han fick även gå en stund med viktskydden.


Stormvindar

Nu är jag lite trött på dessa stormvindar som dessutom i samband med isgatan på stallplanen orsakar en hel del bekymmer för både två och fyrbenta.

Började dagen på bästa sätt med en tur i skogen på Gastro. Det blev bara skritt på grund av det rådande underlaget och tack och lov var det lite lä i skogen.

Han sedan med allt annat i stallet innan jobbet kallade.

Tränset är som sagt sålt men resten finns kvar så är ni intresserade är det bara att säga till.

Gissa bilden =)

Bloppis 7

SÅLT!

Ashford claridge house. Träns med remontnosgrimma, mörkbrunt med mässingspännen och tillhörande vävribbtyglar. Stl Full. Bara provat. Mjukt läder. Säljes med ett annat pannband.

Nypris 359 kr
Pris 250 kr

 

Bloppis 6

Luva John Whitaker svart med guldfärgad och svart passpoal, aldrig använd. Som stl cob ungefär.

Pris 100 kr

 

Bloppis 5

Eskadron bakskydd med fårskinn, bruna, storlek Full. Väl använda men i gott bruksskick

Nypris ca 400
Pris 100 kr

Bloppis 4

Helt ny lädergjord från Lyckås. Köpt i Falsterbo 2011 och aldrig använd pga fel storlek. Mörkbrun med resår i båda ändarna och ringar att fästa inspänning i, storlek 130 cm.

Nypris ca 600 kr
Pris 400 kr

Bloppis 3

Pikeur ridbyxor Meredith II, mörkgrå, storlek 80 (40 med långa ben), knäskodda i skinn. Knappt använda!

Nypris ca 1700 kr
Pris 900 kr

Bloppis 2

Kingsland fleecetröja med dragkedja. Beige med bruna förstärkningar på armbågen. Stl M, litet hål max en cm på ena armbågen i fleecetyget. Inget man tänker på och skulle säkert gå att snygga till med ett par stygn. I övrigt jättefint skick

Nypris ca 950 kr
Pris 450 kr

Bloppis 1

HV polo piketröja, rosa, stl XL (38/40), köptes i Falsterbo 2011 och är inte mycket använd. Nypris ca 350 kr

Pris 250 kr

Bloppis

Hade en storstädning för ett tag sedan bland mina hästgrejer och imorgon kommer det att komma upp lite grejer som ska säljas!

Gastro v.11

Veckans planering ser ut såhär:

Måndag: Vila
Tisdag: Prom
Onsdag: Trim/Hopp
Torsdag: Long
Fredag: Prom
Lördag: Trim/Bommar
Söndag: Banträning

Veckans fokus ligger på galoppombytes-träning

Morgonpromenad

Eftersom jag inte hunnit träna på hela helgen och dessutom haft ätardag i lördags kändes det som en promenad inte skulle sitta helt fel. 40 minuter blev det att lägga på två dagars hagskottning så några kalorier har man kanske bränt

Gick till Magnus och Lenas stall för att kika på nytillskottet i stallet. På vägen träffade jag på familjen Tegström som precis kom därifrån och skulle vidare till stugan för lite grillning och skoteråkning.

Väl i stallet blev det en hel del att prata om och lite fika. Fick sedan se på nya hästen, Foppa: For Future, valack, född 2006 e. For Feeling - Ralme Z


Hoppträning

Tränade för Eva idag och på schemat stod banhoppning på enkelhinder. Vi red lite kortare vägar för att träna på svängar. Vi hoppade fram på ett kryss med en galoppbom 6m före och därefter hoppade vi samma hinder som oxer först med lång anridning och sen kort.

Jag måste tänka på att bibehålla galoppen och rytmen när jag jobbar med rakriktningen annars tappar han bjudningen och rundheten i galoppen.

Vi hoppade först banan på 9 språng på ca. 90-1m och här vände jag ganska korta svängar. Hittade en bra galopp redan från början men blev något dragandes och hittade inte helt flytet i en del av anridningarna. Gastro blev lite taggad och stark och då är det ännu viktigare att jag inte fastnar i handen utan är rörlig på fingrarna. I de anridningar som kändes bättre blev sprången också härliga.

Runda nummer 2 hoppade vi på 1.10-1.20. Här red jag istället lite längre vägar mellan hindren. Hittade en bättre rytm genom banan trots att jag fick lägga till några volter på grund av att piloten var lite sen på att vända upp så vi missade helt linjerna till hindren. Men sprången han får är helt underbara! Jag måste koncentrera mig lite för att hänga med =)

Måste tänka på att ge lite mer eftergift på yttertygeln i sprången där vändningarna kommer direkt och att jag håller kontakten lite längre fram till hindren.

Måste ta tag i galoppombytes-träningen också.

Nästa söndag väntar banträning igen och den här gången blir det en 1.10

Vill inget annat än att anläggningen ska öppna igen så vi får åka ut och tävla!!

Nystart

Har lovat att ta upp det här med bloggandet igen så nu börjar vi på nytt! Ska tvinga min tekniska kompis att hjälpa mig piffa upp den lite, då blir det säkert ännu roligare att blogga igen.

RSS 2.0