Sötnos

Denna lilla goding stötte vi på när vi red ut 😊

Lucy

Söta fina Lucy är i busartagen... Det är sällan man får ha sitt Grimskaft i fred 😊

Onsdag 18/7

Idag fick Gastro en lite lugnare dag, red ut honom tillsammans med en av praktikanterna, Sandra på Geyke. Vi travade hela vägen upp till rakbanan och skrittade sedan resten av vägen. Som tur är går ett gäng hästar i gräshagarna på dagarna så Gastro får gå i en av rasthagarna varje dag, dock bara halva dagen men det är ju bättre än inget =)

Tisdag 17/7

Trim/Hopp Idag hade jag kulbettet på eftersom vi skulle hoppa Jag och Emma bytte hästar i början så hon red Gastro och jag Nico. Emma har inte ridit honom förut så det kändes bra att hon ville sitta upp och känna på honom. Det gör ju också att hon kan ge ännu mer tips på vad jag ska tänka på och jobba med. Hon var noggrann med att han tog både skänkeln och förhållningarna. Hon fick "hänga kvar" i tygeltagen för tt de verkligen skulle gå igenom men red och löste allting framåt hela tiden. Hon var också noga med att han var rak i kroppen då han annars dansar undan med bakdelen för att komma undan. Hon jobbade också mycket med att rida honom utåtställd för att få in vänsterbogen som han gärna vill skjuta ut. - Han är starkare än vad han ser ut! Sa hon och hon fick känna på hans humör också men hon är bara så stadig och rider vidare/ igenom det framåt hela tiden tills han ger sig. Vi bytte hästar igen och jag fick känna lite på honom. Fick lite feedback under tiden och jag förstod vad hon menade med att "hänga kvar" i förhållningarna, jag själv är lite för snabb att ge eftergift och måste tänka på detta för att kunna få honom i en lägre/ rundare form. Han kändes mycket stadigare mellan hjälperna och följde med bättre i svängarna. Skrittade lite och hoppade sedan en serie ett par gånger. Vi red in i trav och hade en bom fram till ett kryss, 6m till ett räcke och 10m till en oxer. Höll kvar han mellan hand och skänkeln hela vägen fram till bommen, han hoppade stadigt och okomplicerat igenom serien lite lågt två gånger. Höjde upp och kom igen och han fick lite problem till oxern då han inte backade av till utsprånget utan rev 2 gånger. Vi la då ut en bom 3m framför oxern och då gick det bra. Tog upp ett snäpp till och hoppade på samma sätt, det gjorde han bra! Travade av och han kunde jobba riktigtlåg och rund i formen!

Måndag 16/7

Trimmade Gastro i paddocken tillsammans med Emma som red Nico. Jag red på tredelat tränsbett och graman mellan frambenen. Började i skritt och jag fick jobba med att få honom att skritta bättre fram för skänkeln och trampa på med större steg fram till handen. Började i skritt och jobbade honom på raka spår innanför fyrkanten och ställa honom höger och vänster och försöka få honom i en lägre och rundare form samtidigt som jag skulle hålla kroppen rak för skänkeln Var lättare sagt än gjort men väldigt nyttigt då han hellre börjar takta än att ta ut steget samt lätt blir slingrig och svår svängd. Fick lov att korta upp gramanen en del för att den skulle göra lite mer nytta och jobbade vidare på samma sätt i trav och galopp. I galoppen fick jag dessutom jobba i lätt sits, ökade galoppen i varje galoppsprång och strävade hela tiden efter en lägre, rundare form. Mycket att jobba med men oj vad nyttigt. Känns skönt att ha någon som pushar på en igen =) Gastros nya lekkamrat Nalle

Bättre flyt!

Började lite tidigare i stallet och idag hade jag hunnit mocka hela stallet innan morgonfikat 9.30. Därefter rullade det på ungefär som igårmed hagbyten, Prom och longering av hästar, fodringar m.m. Igår fick Gastro ett pass i pessoalongen och han såg fin ut som vanligt trots den långa resan. Idag red jag honom lite lätt i alla gångarter i paddocken och han kändes lite stel/oriden men pigg och glad! Inte så konstigt heller då han inte blivit trimmad sedan i onsdags. Var jätteroligt att träffa både Emma och Sofia igen när de kom hem senare på söndag kvällen =) Hjälpte till att packa upp allting ur lastbilarna innan det var läggdags.

Här går vi ut hårt

Eftersom Emma och Sofia är i Falsterbo till på söndag lovade jag att ta stallet tills dess, nog har jag fått ligga i alltid... 10 hästar i stallet och det känns som att jag inte gjort annat än rännt runt. Har morgonfodrat, mockat, spånat, sopat, släppt ut hästar, gjort höpåsar, fodrat lunch, gjort höpåsar till ikväll och imorgonbitti, käkat lite lunch själv, ridit 3 hästar och longerat 2, däremellan bytt hästar igen, em fodrat, em mockat, borstat, spolat benen på de som varit i hagen, lindat ben och täckat och till sist kvällsfodrat.... Pust, är inte riktigt van vid det här tempot och det är segt att vara själv. Kommer nog att sova gott i natt haha...

Gävle --> Göteborg

Kom iväg tidigt även denna morgon (06.35) och hästen stog lika snällt även denna etapp. Dock tycker han att det är lite jobbigt just att gå in eftersom han måste ducka för att komma in.... För stor häst?? =) Förutom en liten felkörning i Örebro när vi letade rätt ställe att tanka på gick resan smärtfritt! Sista 10 milen var riktigt jobbiga, jag blev sååå trött men det gick och det var riktigt skönt att svänga in på gårdsplanen. En del av gänget är ju kvar i Falsterbo och kommer hem på söndag kväll men träffade både SigBritt, Anna, Kråkan, Kajsa och Maj =) Gastro kände sig genast som hemma i sin stora fina box och han fick stå där och ta det lugnt medan vi packade upp och fixade. Vi åkte in till Lerum och åt lite mat, tillbaka till gården igen för att longera Gastro lite och gjorde iordning där vi skulle bo.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2490348/images/2012/pic_5001d238e087c3053f004377.jpg" class="image">

Umeå --> Gävle

Första etappen av resan avverkades på torsdag morgon. Klockan 06.20 startade vi bilen och begav oss söderut. Det var lugnt på vägarna hela vägen till Gävle och bortsett från sista 5 milen var vädret utmärkt. Till och från kom så hemska skurar att det knappt gick att se vägen framför sig. Hästen får en guldstjärna! Han har aldrig åkt trailer så här långt och han skötte sig utmärkt. Kom fram till Gävle Ryttarsällskap strax före 13 och gick en liten promenad innan han fick gå in i sin box medan vi gjorde iordning transporten och packade fram det som behövdes. Jättetrevligt bemötande av personalen som erbjöd både fodringar, mer spån och en hage till Gastro. Så han fick gå där ett par timmar medan vi for iväg för att äta. Hann precis ta in honom innan himlen öppnade sig och det blev en inomhuspromenad kan man lugnt säga. Vi själva checkade in på hotell Gävle, tog en dusch och powernap innan vi avslutade kvällen med middag på Allstar. Somnade innan huvudet landade på kudden och trodde inte det var sant när väckarklockan ringde 04.30 igen....

Dagarna före

De senaste dagarna har varit fullproppade med förberedelser inför resan. Det har klippts, trimmats, putsats och packats för fulla muggar och in i det sista. Igår (onsdag) åkte vi och hämtade Fredriks transport som han så snällt lånat ut till mig. Som tack fick han en TrailerCam, både något som jag kan ha nytta av på resan samt han, när han kör sina ston och föl. Kolla in hans hemsida på http://www.stallguli.se">www.stallguli.se Niklas hjälpte mig att packa in alla grejer som gick i transporten och tro det eller ej men som tur var fick allt hö och alla grejer plats =)

Solsken

Hade tänkt börja dagen med ett träningspass Step på Träna men vaknade med värsta träningsvärken efter gårdagens CX och spinning så bestämde mig för att ligga kvar i soffan ett tag innan jag åkte ut till stallet.
 
Gastro gick ett ordentligt trim-pass i tisdags och hoppade igår så idag blev det en skritt-tur på asfaltsvägen förbi vattenverket tyvärr tillsammans med alla bromsar som drev både mig och G till vansinne....
 
Åkte vidare till mamma och pappa och bjöd på jordgubbar. Spenderade ett par timmar ute på deras underbara baksida och försökte bättra på den obefintliga solbrännan.
 
Hann även med ett eget litet träningspass nu på kvällskvisten och känns skönt att iallafall ha gjort något nyttigt =)
 
 

Roadtrip

Resan ner till Göteborg närmar sig med framsteg och jag bockar av saker på min förberedelselista varje dag och har börjat packa det som går.
 
Ser verkligen fram emot att spendera 3 veckor på underbara Toleryd! Har fått låna pappas fina bil att köra med och kan inte nog säga hur tacksam jag är att få köra en stor stark volvo med automat när vi ska köra så långt =) Även Gastro kommer att få åka kungligt i ett Umesläp a la B50, hoppas det passar herrn. 
 
 
 
 
Planen är att åka tidigt på torsdag morgon nästa vecka och köra till Gävle. Där kommer Gastro att få bo på GRS och jag och Niklas på hotell. Sedan åker vi på fredag morgon till Göteborg och där stannar Niklas kvar till på söndag innan han flyger hem för att börja jobba igen. Sedan kommer pappa och brorsan ner och semestrar ett par dagar och åker sedan med mig hem.
 
Närmast på att göra listan är att klippa hästen, putsa och packa resten av det som går samt börja med mina egna saker.
 
RSS 2.0