Väntan...

Sitter utmed E4:an och solar i väntan på att bilen som är inlämnad på Lindholms bil ska bli färdig så jag kan åka till stallet sedan. Där väntar uteritt med Gastro och sedan sadelprovning.

Det blir en dyr dag =)

Hoppträning

For till stallet på morgonen och släppte ut hästarna. Mockade och pysslade på med de vanliga sysslorna innan jag byggde fram hinder på hoppbanan. Blev en linje på långsidan med 30m mellan, en kombination med samma placering som i Vännäs där vi hade lite problem. Den kom med kort anridning från kortsidan, oxer-räcke och 1 galoppsprång i. Byggde även två enkelhinder på diagonalerna.

Tog luvan på idag eftersom han var helt vild i lördags och med tanke på att det bara blev ett kortare longeringspass innan hovslagaren kom igår så tänkte jag att det inte skulle skada...

Eva hjälpte mig med hoppningen då hon såg mig rida båda dagarna i Vännäs och kunde se vart det är jag har problem. Det sitter mest i mig själv att jag ska lära mig att använda hans galopp på ett bättre sätt och få honom fram till handen. Får jag han inte dit så får han för dålig galopp och viker in nosen och tappar fokus på hinderna.

Men efter dagens hopp-pass så känns det som vi kom en bra bit på väg och när jag rider som jag ska hoppar hästen så himla bra! Får verkligen försöka bibehålla den här känslan till i helgen.

Rider nog bara 1.10 klasserna i helgen så jag känner att jag själv får till ridningen på ett bra sätt.

Sorgens dag

Måndagen började i vanlig ordning med stalltjänst och sedan kontorsarbete. Någonstans där tog det hela en drastisk vändning till ett tårfyllt och chockartat förväl utav våran underbara lektionsponny Dixon. Han fick ett benbrott efter en olycka i hagen och hans liv gick inte att rädda, det fanns inget vi kunde göra och nu betar han på de evigt gröna ängarna....

Stressig Söndag

Åkte till Vännäs vid 8 snåret för att vara behjälplig vid tre års testets löshoppningsdel. Fick se en del fina hästar och hade gärna velat ta med ett par hem =)

Var hemma vid 15 och stannade till hemma för att duscha av mig ridhusdammet innan det var dags för kalas hos Selma som fyllde 3 år den 28/5
Hann även med ett besök hos mamma för lite mors dags firande och ännu mera fika =)

Vidare till hippo där Gastro fick gå i skritten 50 min varav en del med viktskydden, under tiden fixade jag på med mockning och påfyllning av vatten m.m.

Grill

Avslutade lördagskvällen med att cykla upp till mamma och pappa för grillmiddag. Alltid lika fantastiskt gott, så skönt att sitta ute i solen med en cider och pannacotta till efterrätt var inte heller fy skam!

Lördagens ridpass

Ojojoj, tala om att det var en pigg häst att rida idag. Det kröp i hela kroppen på honom och han kunde knappt koncentrera sig på mig. Han frustade och gnäggade i ett, tittade på allting runt omkring och jag kunde knappt nudda honom med skänkeln så exploderade han.....
Skulle hoppa några språng men han var alldeles för på och hoppglad för att jag skulle hitta någon slags balans och rytm i anridningarna och sprången blev lite snabba men hoppade inte så högt heller. Trimmade på ett tag till med en hel del galopparbete och där lyssnade han tillslut ganska bra utan att tappa trycket. Har dock svårt att få ut halsen på honom och att han tar stöd där... Det måste vi jobba vidare på!

Dressyrtävling

Till att börja med, vilket underbart väder! =) Rio skötte sig bra, det var mycket att hålla koll på och han var väldigt vaken men i övrigt skötte han sig riktigt bra!

De startade ett LB:3 program och på framridningen såg han riktigt fin ut! Framridningen var i ridhuset och tävlingsbanan utomhus så det var lite spännande med en ny miljö. 214 p skrapade dom ihop vilket räckte till en 3:e plats =)

Lördag

Är på väg ut till stallet för att släppa ut hästarna. Klockan 7 ska vi lasta Rio och jag har lovat å följa med till SURF på dressyrtävling.

När vi kommer tillbaka ska Gastro trimmas och hoppa lite små hinder ute på hoppbanan. Ska jobba med att hitta den där galoppen jag vill ha på tävlingsbanan utan att han bockar in nosen och släpper bettet.

På kvällen är jag bjuden på grillat hemma hos mamma och pappa =)

Träningsplanering V 21/22

V 21

Fredag: Prom
Lördag: Trim/Hopp
Söndag Long

V 22

Måndag: Skritten (+viktskydd)
Tisdag: Hopp (Eva J)
Onsdag: Prom (+sadelprovning AB Nian)
Torsdag: Trim/Prom
Fredag: Umeå RF 1.10
Lördag: Umeå RF 1.10 el. 1.20
Söndag: Umeå RF 1.10

Kvällsjobb

Den här veckan har än så länge varit lugn för hästen men desto jobbigare för min egen del. Har blivit jobb 4 kvällar i sträck inkl. Kvällens jobb och det tar på. Har varit otroligt trött och slut, känns som det enda jag gjort är att sova och vara på jobbet. Har inte ens tagit mig till sängen utan sovit så sött i soffan.

Vännäs Dag 2

Idag följde världens bästa föräldrar med till Vännäs! Utan dom hade jag inte ens tagit mig dit tack vare att jag fått låna deras nya bil! =)
Mina föräldrar har blivit väldigt intresserade av hästeriet sedan jag köpte Gastro och framförallt pappa tycker det är himla roligt. Mamma håller sig helst på lite avstånd =)

Red 1.10 även idag och han kändes lika pigg och taggad som igår. Hoppade dom 3 första hinderna riktigt fint. Sen fick piloten kortslutning och red under all kritik in i kombinationen men Gastro kämpade sig igenom utan att röra en bom! Duktig häst! Fick lov att lägga en volt för att få ordning på mig själv och hitta igång i galoppen igen innan trippelbarren. Hoppade resten utan problem trots de underliga 90 graders svängarna mellan de sista 3 hinderna?!

Kort resumé!
Hästen= Grym! =)
Piloten= lite ringrostig, får skärpa till sig!

Vännäs Dag 1

Hade med mig bästa hjälparen Niklas till Vännäs idag! Underlättar en hel del med ett par extra händer =)

Kom dit lagom tills de byggde om banan till 1.10 så det var bara att lasta ur, gå å visa papperna och gå banan. Lite knepig sväng mellan 1:an och 2:an men annars var det inga konstigheter.

Han var lite spänd när jag började rida fram men kändes bättre och bättre allt eftersom och hoppade fint på framhoppningen.
Kändes riktigt fin inne på banan också! Efter trippelbarren tog jag dock tillbaka lite för mycket och tappade galoppen in mot kombinationen, fick dessutom en väl tidig distans till insprånget så fick ett stopp. Tog om det och resten av banan gick bara fint. Lite irriterande misstag från min sida men är nöjd ändå då Gastro har hoppat riktigt bra.

Monstret och jag

Är redo för morgondagens äventyr!

Stalldag

Har precis däckat i fåtöljen framför TVn, proppmätt efter en kombinerad lunch/middag i form av en Kebab-rulle från Svalan =)

Har spenderat 7 timmar i stallet. Hade utsläpp i morse så hivade ut alla hästar utom Gastro. Han fick äta färdigt sin frukost i hovslagarspiltan medan jag började klippa. Efter nästan 2h var kroppen klar och då blev det lämpligt med klipp-paus.
Gjorde iordning och skrittade lilla rundan och red sen till hoppbanan. Travade och galopperade och red mycket övergångar för att få honom att lugna ner sig lite och balansera upp sig. Tog ett par språng på hinderna som stod framme bara för att känna efter hur han kändes och det kändes bara fint =)
Skrittade av honom lilla rundan.

Tillbaka till klippningen av ben och huvud och oj så fin han blev. =)
Släppte ut han i hagen, fyllde på vatten, mockade och drog fram tävlingsskåpet och började packa....

Jobbar ju kväll imorgon så hade tänkt göra klart allt så jag bara behöver bada honom när jag slutat.

Invigning

Imorgon är det Kristi Himmelsfärds dag och då ska min nyinköpta vän invigas! =) så Gastro äntligen kan bli snygg och korthårig inför helgen.

Träningsplanering v. 20

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Prom
Torsdag: Trim/Hopp
Fredag: Prom
Lördag: Tävling Vännäs 1.10
Söndag: Tävling Vännäs 1.10

Ligger efter

Ligger lite efter med bloggandet känner jag... =) det har dock inte hänt något särskilt. Hästen känns fortfarande väldigt fin! Har varit jätteskönt att kunnat rida mer ute då underlaget äntligen börjar bli bättre. Framförallt nu när första utomhustävlingen (och årets första) hägrar i helgen i Vännäs. Jag tror och hoppas att den här tidens träning under isoleringen gjort oss gott. Gastro känns pigg och glad och stark.
Så nu är det bara piloten som ska hålla tävlingsnerverna i styr =)

Träningsplanering v. 19

Måndag: Skritten
Tisdag: Prom/Trim
Onsdag: Hopp
Torsdag: Long
Fredag: Prom
Lördag: Trim
Söndag: Hopp

Dagens Ridpass

Idag fick jag och Gastro sällskap i skogen utav Stina och Zmay. Vi skrittade kulla-rundan och sedan fortsatte vi med ett litet trimpass på hoppbanan. Han höll sig faktiskt riktigt sansad så det bådar ganska gott för imorgon då tanken är att vi ska hoppa lite ute.

Monstret

Vår nya familjemedlem har kommit till Umeå! Monstret kommer få agera dragbil till mig och Gastro med jämna mellanrum =)

Lördagsmys

Igårkväll blev vi bjudna på grillat hemma hos mamma och pappa, alltid lika gott när pappa står för grillningen!!

Som pricken över i:et åkte brorsan och handlade efterrätt på Max =) mums....

Jag har världens bästa föräldrar... De är helt underbara och ställer upp i vått och torrt. De skulle nog göra vad som helst för min skull. Igår gjorde de något som kommer ha en väldigt stor betydelse för mig, från och med måndag till i framtiden...Finn 1 fel....

Hmm... Vart är Jackpot som vanligtvis bor där???

Inget Skellefteå

Bestämde mig igår för att stryka mig från tävlingen i skellefteå.
Både på grund av det föregående inlägget men mest för ovissheten med vädret. Risk för upp till 20cm snö eller underkylt regn med en bil som har sommardäck och tävling på utomhusbana vilket gör risken för kasst underlag ganska stor...

Vi hoppas istället på bättre underlag hemma så det går att träna ute så blir det 2 dagars tävling i Vännäs istället om två veckor.

Inga kommentarer

Har haft ett par riktiga skitdagar vilket fått mig på väldigt dåligt humör...

Det värsta med att jobba med sin hobby är att det ena alltid går ut över det andra. Har funderat på framtiden mer än någonsin dessa dagar...vad som händer återstår att se.


Första Maj

Skönt med en ledig dag efter den hemska gårdagen. Var på stallet på morgonen och släppte ut hästarna, mockade box och hage och fyllde på vatten både inne och ute.

Gjorde iordning Gastro och fick sällskap utav Stina. Vi skrittade kulla-rundan i skogen och var ute ca 30 min, sen fortsatte jag rida lite ute i paddocken.
Den hade torkat upp helt och hållet men red inte så länge eftersom inte underlaget är fixat. Känns sådär att åka till Skelefteå på söndag och tävla utomhus när man inte kunnat träna ute.

Han kändes riktigt fin i både traven och galoppen får dock fortfarande jobba med rakriktningen hela tiden för att få han undan för vänster skänkeln och ta stöd på höger tygeln. Han var riktigt trevlig i formen, bra framåtbjudning och gjorde lite byten.

K - som i KAOS

Måndagen gick i kaosets tecken...
Jag orkar inte ens gå in på det.

Gastro fick gå i skrittmaskinen med viktmanschetterna medan jag mockade och spånade.

S- som i städdag

Söndagen spenderades på Hippo där storstädning/ sanering av anläggningen skulle genomföras....

Trött, blöt, hungrig, blåmärke under ögat och ajaj i knät så var det bara att ta några djupa andetag, byta kläder, äta ett äpple och ta hand om Gastro.

Gjorde iordning boxen efter skurningen, hämtade in hästen och gjorde iordning honom för en ridtur. Han fick gå med goguen idag och skrittades ut på cykelvägen förbi Forslunda. Det blev inte så mycket skritt utan mest takt och piaff och passage liknande gångarter... Haha.

Joggade lite i paddocken när jag kom tillbaka och då var han lugn som en filbunke, nästan lite seg istället =)

For hem och dog i soffan och där satt jag resten av kvällen...

Söndagsfrulle

Mums...

V75

Mötte upp Niklas på travet vid halv 3, lyckades missa det första V75 loppet men fick se resten iallafall. Det är inte varje dag man får se så fina hästar LIVE!

Det var riktigt trevligt om man bortser från vädret, regn, hagel och blåst om vartannat drog tyvärr ner betyget lite...

Lördag

Som vanligt blev det en tidig morgon i stallet med utsläpp av hästar. Hoppning stod på schemat idag och vi byggde en kortare bana samt en kombination räcke - oxer med två språng i som vi tänkte hoppa upp dom lite på.

Gastro kändes fin i framridningen, nu har äntligen polletten trillat ner när det kommer till galoppombytena också!! Hoppade fram på ett räcke med travbom framför, han var väldigt försiktig även om kvaliteen på sprången blev lite varierad.
Hoppade igenom banan en sväng på ca 1m först. Banan bestod av ett räcke med vattenmatta på diagonalen, oxer på långsidan och 5 språng på båge till en till oxer vidare till räcke - oxer på långsidan också 5 språng.

Hästen känns ialla fall otroligt pigg och fräsch!! =) han var lite väl på hugget och det blev lite vingligt på linjerna.

Tog upp hinderna till 1.10-120 och hoppade en runda till. Den här gången gick det lite lugnare och mer balanserat.
Tog om det en gång till för att jag själv har lite svårt att få till det när hinderna kommer snabbare ur sväng samt för att få jämnare galoppsprång på sista linjen.

Avslutade med kombinationen och Gastro gjorde det hela galant. Han som i vanliga fall har svårt att hinna upp med frambenen men inte här! Sista gången låg insprånget på 1.15 och utsprånget 1.30, han fick med sig bakbommen ner, tog det en gång till och då gjorde han en riktig lyra så då gav jag mig =) fina häst!

RSS 2.0