Hektiskt

Den här veckan har gått i ett fruktansvärt tempo, mycket att göra och stressigt på jobbet, med hästen som dessutom var tvungen att klippas så han inte skulle dö av värmeslag i helgen, låsvecka på hippo, städning av lägenhet....

Igår när jag kom hem från stallet la jag mig i sängen och kollade på lite serier, när jag sedan vaknade till några timmar senare hade Niklas varit och köpt mat... Mums =) avslutade kvällen med att gå och se Breaking Dawn part 2 med Vera.
Går inte att beskriva hur bra den var =)

Tisdag 20/11

Härligt med lite sovmorgon så passade på att ligga kvar i sängen och kolla på lite serier på datorn.

Egentligen är jag en morgon-människa så det är väldigt jobbigt att vända på dygnet fram och tillbaka vecka efter vecka. Det jobbigaste med att jobba kväll är att man måste vara på topp då man egentligen börjar bli trött ....

Hade låsning på stallet så red Gastro efter mina hoppträningar. Trimmade lite lätt på Heyme-bettet. Fortsätter att jobba med rakriktningen för att få honom att jobba mer genom hela kroppen och att få genom vänstersidan bättre.

Behöver jag säga att det finns inget obehagligare än att låsa och släcka vår gigantiska anläggning? Fick lätt panik när mobilen dog i samma veva?!

Reklamerade

Just det! Fick äntligen svar från ridsportbutiken eller leverantören där jag hade köpt mina ariatskor. Efter 4 månaders användning så hade de mer eller mindre fallit sönder och såg förskräckliga ut (se bilder nedan) så nu ville dom att jag skulle skära sönder skorna (som om de skulle gå att använda i det här skicket), skicka bilderna och därefter kan jag vänta på ett nytt par!! =)

Pedikyr

Början på en ny arbetsvecka och vilodag för Gastro. Tore var förbi på förmiddagen och skodde honom, passade på att få på snösulor och brodd. Man kan ju iallafall hoppas att det kommer snö snart så det går att göra mer än att bara skritta utomhus.

Väl hemma och efter intagen middag har jag varvat tv-tittande med städning... Ett bra sätt att få reklampauserna att gå lite fortare =)

IKSU - Spa

När hästen fått sin träning tog jag tag i min egna. Hängde med resten av familjen upp på Iksu och tränade först lite kondition och styrka. Vi hann även med en stund i varma källan, lite lunch och lite vila i solrummet. Kände mig alldeles mosig i kroppen så det var skönt att bädda ner sig under filten i tv-soffan framför världscuphoppningarna!

Morgonstund

Det var lite tungt att kliva upp när klockan ringde kl. 06.00 men vad gör man inte? Åkte till stallet för att hinna rida Gastro innan ridhusen skulle bli uppbokade.

Trimmade honom igår på kandaret och det var ingen hit, brukar inte rida på det annars än på tävling. Det var svårt att rida igenom honom på det och dessutom var det ett tag sedan han blev trimmad så det var tvunget att fortsätta ta vid där vi slutade igår.
Red på kulbettet och graman idag och han kändes riktigt bra efter lite uppvärmning i fri form. Travade lite bommar, hoppade både räcke och oxer på volt och avslutade med att hoppa en långsida med räcke - 9,5m - räcke - 9,5m - oxer.
Han kändes väldigt fin och hoppglad, hoppade luftigt över de här småhindren =)

Summering Göteborg 2012

Nu kan man ju säga att jag har halkat efter lite med bloggandet men ska kanske göra ett tappert försök till....
 
Ja, resan i somras ner till Göteborg skulle man väl kunna sammanfatta som helt magisk och lärorik. Att få vistas bland dessa underbara människor och hästar och verkligen få en chans att pränta in Emmas system i huvudet på mig och min egen häst.
Att något som förut kännts så rätt plötsligt kan kännas så himla fel.... tala om att få känna på skillnad.
Många poletter har trillat ner och hästen har hoppat fantastiskt. Mycket bara av att ha dragit ner på tempot lite och plötsligt hoppar ju hästen runda språng?! Sedan att jag har fått otroligt mycket och värdefull hjälp i markarbetet gör ju sitt också. Plötsligt har vi kommit ur den här "unghästgaloppen" och han har börjat röra sig riktigt runt och fint.
 
Jag och Gastro hann med att åka ner till Falkenberg på deras toppenfina tävling på hoppcentrum Glommen (www.hoppcentrum.com) På lördagen åkte jag ner på egen hand och det var verkligen en upplevelse....Ingenting som direkt är värt att komma ihåg. Däremot på söndagen följde Emma med ner, med ett gäng hästar och kunde hjälpa mig på framhoppningen och det kändes hur tryggt och bra som helst. Red en 1.15 och han var inte lika spänd som dagen innan trots att det blåste halv storm idag. Han hoppade så fint så fint och jag fick verkligen bra flyt. Blev lite fel in i en kombination på slutet av banan där jag inte fick igen förhållningarna och kom lite nära och rev insprånget. Men så här bra har han inte känts hittills på tävling =) Typiskt att jag glömde kameran i bilen.....
 
 
 
Det här måste vi göra om!!!! =)
RSS 2.0