Skam den som ger sig...

Nu minsann är projekt hag-säkring avklarat! Återstår att se hur länge det håller bara =)

Täckes-marodören

Jag blir tokig....

Trots haklappen som han måstat utstå har han lyckats bita sönder kompisens täcke så nu får det räcka...

Gastro fick lov att flytta tillbaka till sin gamla hage. Skönt för honom att slippa haklappen då han fick skav på underkäken hur mycket jag än luddade in den.

Men då till nästa bekymmer....det översta elbandet mellan han och grannens hage går till boken på min häst. Så han får tag i Rios täcke på andra sidan tråden =(

Har varit på granngården och inhandlat lite material för att kunna sätta en till högre tråd emellan dom, får se hur det går med det....

Äntligen

Lite ledighet framöver! Ska bli otroligt skönt med tanke på hur mycket det varit på jobbet sista tiden....

I torsdags blev det lite lättare trim för Gastro i ridhuset. Han fick värma upp på halvlånga tyglar i alla gångarter först, därefter jobbade vi med mindre volter efter fyrkantspåret där jag varannan gång formade honom inåt och varannan höll honom rak och vände med ytterhjälperna. Han blev mjuk och fin efter det jobbet i traven så skrittade sedan av honom.

I fredags fick han gå i skritten då tiden inte räckte till alls. Anna var snäll och släppte han i skritten så jag hann kasta i mig lite lunch iallafall. Hade ännu mer tur för snälla Veronika hade mockat =)

Idag - lördag red vi ut i skogen och fick oss även denna gång en lång härlig galopp efter jakt stigen. Skrittade hela vägen hem och vi var nog ute en timme.

Imorgon blir det också uteritt men blir skrittur på cykelbanan så han får gå på lite fastare underlag också. Just nu är det ju lite djupt både i skogen och i ridhuset så det gäller att variera.

Gastro v. 51

Måndag: Vila

Tisdag: Long

Onsdag: Vila

Torsdag: Trim

Fredag: Prom

Lördag: Trim

Söndag: Prom

Årsdag och födelsedag

Söndag den 16/12 är både min och Niklas årsdag (i år 4 år tillsammans) samt mammas födelsedag.

Det blev kort sagt mycket dirande och uppvaktande under dagen i trevligt sällskap!

Söndag 16/12

Började söndagen med att åka ut till stallet och ta hand om Gastro. Även idag blev det en tur ute i skogen. Det hade kommit ungefär 30-40 cm snö under natten så förutom den upptrampade huvudvägen var underlaget helt orört i skogen. Kunde inte hålla mig utan tog en lång och härlig galopp i snön =) tror Gastro tyckte det var minst lika härligt för jag fick nästan inte stopp på honom när vi väl skulle stanna!

Effektiv

Förutom stallet har jag dessutom hunnit städa till lite här hemma, vattnat blommorna, slagit in julklappar, skrivit julkort, tvättat och hängt tvätt, varit på intersport och kollat på vinterskor och hälsat på hos mamma och pappa.

Tack till världens bästa bror för att vi fick låna din TV när våran gick sönder!!

Nu tackar jag för mig... God natt!

Full Rulle!

Lyckades ta mig upp redan vid 7 snåret och åkte till hippo för att dels trimma lite på Erik, en häst jag kommer rida lite framöver. Det kommer bli väldigt spännande! =)

Erik är född -96 e. Echo Hill ue. Landlord

Gastro som har fått ett par veckor med lite vila och skritt ska börja sättas igång nu. Idag fick han gå ut i skogen. Snön hade tyvärr inte lagt sig så bra på vägen så det blev bara trav bortåt och skritt hemåt igen. Tog en lite mindre stig sista biten hem så han fick pulsa lite mer, han frustade på ordentligt och tyckte nog det var skönt att få röra lite mer på sig.

Lånar en av Annas bilder på Erik

Emmaträning Dag 2

Red på kandaret idag och även idag var det ordentlig uppvärmning med tempoväxlingar, öppna och små volter i både trav och galopp där vi varannan gång skulle forma dom inåt och sen vända med raka hästar för ytterhjälperna. Vi red även förvänd galopp. Gastro kändes verkligen kanonfin!! Mjuk och lösgjord från gårdagen och väldigt lydig =) han klarade för första gången att hålla balansen i den förvända galoppen i båda varven =)

Jobbade även idag med övningar och vi byggde vidare hela tiden med fler hinder tills vi avslutade med en längre lydnadsbana. Idag var det som att allt hade ramlat på plats, hästen var på plats och kändes super! Vilket gjorde att jag kunde slappna av mer och komma till en bättre ridning motför dagen innan!

Lika nöjd som alltid efter en fantastisk träning! Nu väntar vaccinering, en veckas vila och två veckor skritt/lättare arbete för att sedan sättas igång inför nästa säsong som vuxen häst!

Vintervärld

Man kan säga att vintern har kommit även till Norrland =)

Emmaträning Dag 1

Red på kulbettet och graman och som vanligt började vi med ordentlig uppvärmning i trav. Serpentinbågar och volter runt hindren, öppna, tempoväxlingar. Han var lite het och spänd från början så var glad att jag hade gramanen för att få lite hjälp att kunna påverka formen. När han väl började söka sig framåt nedåt kunde jag släppa den igen.
I galoppen red vi med lång, rak anridning på ett sockerbitshinder, väldigt nyttigt för oss som har svårt för rakriktningen i höger varv, red honom utåtställd redan genom svängen och då gick det ganska bra!
Jobbade lite över tre låga hinder på båge med fokus på att kunna påverka formen hela vägen fram och rida en lugn, samlad galopp, korta svängar både till första och efter sista. Här kändes verkligen Gastro jättefin, han kunde verkligen samla upp sig och fick honom mjuk och avspänd hela vägen =)

Hoppade dog-leg med volt i först lågt, med nogranna vägar och utan stigbyglar (kan inte påstå att det var en underbar känsla =) men jag satt kvar!) hoppade sedan likadant men högre med stigbyglar.
Hade lite svårt att hitta flytet i galoppen efter all lydnad, blev lite för stressad i ridningen själv.
Hoppade serien och det gick helt okej! Jag måste själv tänka på att vara snabbare och mjukare när jag sätter tillbaka till sista hindret.

Satte ihop det hela till en liten bana och även här hittade jag inte riktigt känslan, gick bra på de låga "kontroll-hinderna" men tappar han lite i växlingarna av tempot till de större hinderna.

Bara att träna på det mer hemma! I det stora hela är jag dock jättenöjd!

RSS 2.0