Tisdag

Ändrade planer. Fick en träningsplats för Erik Bergren i vännäs i helgen så det blir lite justeringar i veckoplaneringen för Gastro.

Vilodag idag, Tisdag, Longering - Onsdag, Prom - Torsdag, Trim - Fredag och Hoppträning - Lördag och Söndag

Måndag

Rebecka hade hand om Gastro idag och han fick komma ut i skogen en sväng. Det känns verkligen lyxigt att bara kunna åka hem direkt efter jobbet =)
Passade på att handla, äta middag tillsammans med Nicke (vilket nästan aldrig händer!)
Hann med ett pass på Träna också, körde lite uppvärmning på bandet, PW med lutning och sedan ett pass PowerStrike.
Lite hemskt var det då passet var helt fullbokat och jag var den enda som var ensam så blev tvungen att stå längst fram med instruktören.... Var tvungen att jobba extra hårt då ju =) men jag överlevde trots att det var ny koreografi den här veckan.

Gastro v 9-10

Vecka 9
 
Måndag: Prom (Rebecca)
 
Tisdag: Long
 
Onsdag: Trim/Hopp
 
Torsdag: Prom
 
Fredag: Trim
 
Lördag: Prom
 
Söndag: Hopp
 
 
Vecka 10
 
Måndag: Prom (Rebecca?)
 
Tisdag: Long
 
Onsdag: Trim/Hopp
 
Torsdag: Prom
 
Fredag: Trim
 
Lördag: Tävla
 
Söndag: Tävla
 
 

 
 

Film Lotta-träning Dag 2

 

Film Lotta-träning Dag 1

 
 

Gastro v 8

Jag vet att jag är lite efter men jag har knappt hunnit med att sova den här veckan känns det som =)
 
Måndag: Prom
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Long
 
Torsdag: Trim
 
Fredag: Prom
 
Lördag: Trim/Hopp (JD)
 
Söndag: Tävling (JD)
 
 
 
 

Gastro v 7

Måndag: Prom

Tisdag: Long

Onsdag: Trim/Hopp

Torsdag: Prom (Änge)

Fredag: Prom (Skritt)

Lördag: Trim/Hopp

Söndag: Lätt trim

Längtar till sommar och sol......

Redigerat veckoschema v 6

Måndag: Skritten

Tisdag: Lätt trim

Onsdag: Skritten

Torsdag: Prom

Fredag: Long

Lördag: Trim/Hopp

Söndag: Prom

Helgen

Var i stallet vid lunch och mockade, skottade lite snö i hagen och putsade lite. Gjorde iordning honom till Johanna D som fick rida idag. Hon trimmade lite först (red på kandaret) och han såg riktigt fin ut, blev bättre och bättre hela tiden. De avslutade med att trava lite bommar och hoppa lite på ett räcke.

Det gick väldigt bra, det är ju aldrig lätt att rida en häst för första gången heller =)

Kanske så blir det en liten start på hemmatävlingarna 90 cm för dom så J får träna sina tävlingsnerver inför hennes examen som snart går av stapeln. Jag ska ju inte starta då själv och V är fortfarande "sjukskriven" =)

Idag söndag putsade jag klart det sista så nu är äntligen allt rent, mjukt och fint!

Red ut med Anneli och Gina på vägen förbi vattenverket. Blev en lång travtur då det tyvärr var lite för lite snö på vägen för galopp.
Red på babypelhamet och han kändes riktigt fin! =) ryttaren hade dock lite träningsvärk från gårdagens skottning.....

Sjuk

I tisdags fick jag vara med om den snabbaste hälsovändningen någonsin... Från att ha ätit sen frukost och gjorde mig iordning att åka till stallet till att ligga däckad i badrummet i flera timmar.... Lyckades tillslut kravla mig till sovrummet med spyhinken som bästa vän.

Tisdagen och onsdagen gick utan att jag knappt tog mig upp från sängen. Tur man har sin iPhone så man har något att sysselsätta sig med.

Bästa Rebecka hade joggat Gastro lite i ridhuset på tisdagen och på onsdagen fick han gå i skritten.

På torsdagen låg jag hela dagen och vilade så jag skulle orka ut en sväng till hästen. Jag och Rebecka for ut en sväng i skogen hon på Gastro och jag på Erik. Blev en lugn trevlig uteritt i mörkret, var skönt att få lite frisk luft.

I fredags hade jag bestämt mig för att fara å jobba men ångrade mig lite efter att jag hade släppt ut alla hästar i hag-gänget och longerat Gastro, då var jag så trött att jag egentligen bara ville hem och sova, men det gick bra iallafall som tur var.

Måndag

Jobbade 8-17 och för ovanlighetens skull åkte jag direkt hem då Rebecka tog hand om Gastro.

Åkte förbi Ica och handlade, skulle köpa celsius men det var helt slut på colan!

Hann till och med hem en sväng och ta det lugnt innan jag gick upp till Träna och körde ett CX + PSI pass. Grymt roligt och svettigt! =)

Gastro v 6

Måndag: Hage + Skritten

Tisdag: Long

Onsdag: Trim/bommar

Torsdag: Prom

Fredag: Trim

Lördag: Trim/hopp

Söndag: Prom

Veckan som gått

Måndag:
Kompade ut ett par timmar på morgonen eftersom jag jobbat i helgen med juniorsatsningen. Det var skönt med en välbehövlig sovmorgon.

Viktoria Kom till Hippo och skodde Gastro, resultatet blev kanonbra. Hon kortade ner honom lite mer i tån utan att ändra för mycket med vinkeln i hovleden. När vintern är över ska vitesta Equilibre skor för att se om vi kan få honom lite kvickare fram.

Efter jobbet träffade jag Rebecka, en jätterar tjej som går i åk 1 på Forslunda. Hon ska hjälpa mig lite med Gastro, sköta honom så mkt hon vill samt ta honom själv nån dag i veckan.

Rebecka fick prova rida honom i ridhuset i torsdags och det gick jättebra =) trots att hon inte var så van att rida stor häst red hon honom väldigt trevligt.

I lördags blev det lite trim i ridhuset, jobbade med tempoväxlingar och övergångar och i slutet kändes han riktigt fin. Hoppade några språng både med lång, rak anridning och på volt.

Söndagens banträning var väldigt lyckad. Red 1.10 med Gastro. Skrittade fram ute för att lättare få honom att komma igång. Värmde upp i trav och galopp i lilla ridhuset. Hoppade inte fram mer än 5-6 språng då han kändes väldigt fin på hinder.

På banan hoppade han riktigt runt och fint och det hela kändes ganska okomplicerat. Efter 5:an fick jag inte tillbaka honom tillräckligt snabbt så blev lite dragandes hela vägen utan att få igenom honom, så där gjorde jag en halt och ryggade och la en volt men i övrigt kändes det bra!

Ska se om jag lyckas lägga upp lite filmer nån gång snart =)

Gastro v 5

Måndag: Hage/skritten

Tisdag: Prom

Onsdag: Long

Torsdag: Trim

Fredag: Prom

Lördag: Trim/Hopp

Söndag: Hopp - Banträning

Emma träning dag 2

Även dag två jobbade vi mycket markarbete, red på kandaret och han kändes mjuk och fin.

Hoppade igenom en lång studsserie bestående av kryss och både bommar på marken samt upphöjda. Han jobbade jättebra genom den långa serien och höll ett jämnt tempo hela vägen igenom!

Vi hoppade ett räcke på diagonalen med bom framför och bakom (1 och 2 galoppsprång) fick tänka på att vara mjuk i handen fram till bommen när han började bli så där lydig igen, då kan jag istället rida honom med mer skänkel.

Vi gick vidare med att travhoppa ett lågt räcke och 15 m (4 galoppsprång) till en oxer, det 4:e språnget tog hästarna över en lite upphöjd bom. Gastro hoppade riktigt bra, rev frambommen en gång när oxern var ganska hög.

Vi knöt ihop det hela till en bana och han rättade sig jättefint på sista oxern, hoppade så bra att jag fick hålla i mig =)

RSS 2.0