Tävling Näset

Förra helgen var vi till Näsets ridcenter utanför Sundsvall och tävlade. 

Otroligt fin anläggning med strålande
Väder i varmaste laget och trevliga banor.

Trimmade honom nere på framhoppningen på torsdagkvällen med sjön alldeles bredvid och en magisk utsikt. Han kändes avspänd och bra så jag red inte jättelänge eftersom han dessutom gick ett pass i pessoalongen på morgonen innan vi åkte.

Fredag 1.00
Felfri runda men spänd och tittig häst på banan (kändes bra på framhoppningen) men han skötte sig ändå och gjorde det han skulle så det är ett steg i rätt riktning. Hade gjort några utrustningsändringar, dels provade jag rida med blinkers och hade dessutom tussar i öronen samt luva det blev ju iallafall inte sämre med detta så jag fortsätter med det.

Fredag 1.10 
Något bättre i denna klass men fortfarande lite spänd och tittig men även här skötte han sig och var felfri och fick en placering i klassen.

Efter att ha taktikat lite med min coach hemma så beslutade jag att trimma honom på lördag morgonen och därefter rida 1.20. 
Red ett svettigt pass på morgonen med lite bommar och låga hinder, provade ytterligare en ändring med upplägget inför starten och vilken skillnad. 

Lördag 1.20
Fortfarande lite spänd men så mycket bättre i denna klass! Lite mycket hand ibland då han blir väldigt stark men annars nöjd med rundan förutom in i kombinationen i omhoppningen där jag borde flytit på bättre. Fick ner bakbommen på insprånget eftersom jag la honom för nära. Kom retsamt nog precis utanför placering med knappt en sekunds skillnad....

Ska bli spännande och se om samma upplägg håller till nästa helg då vi tävlar på SURF, där är planen att han går 1.20 båda dagarna.30-års fest

I Lördags hann vi med att fira en överraskad och ovetande vän som fyller 30 inom kort! 
Jag tror alla tyckte det blev en lyckad kväll i goda vänners sällskap med god mat, tårta, gott om dricka och lekar och skratt!
Nu får hon inviga sin present på helgens tävlingar i Näset som är specialbeställd från bästa Joanna Freme på Xtremehorsemakeover :)Lilleman

En annan fördel med att ha semester är att man med gott samvete kan spendera lite extra tid i stallet ;)

Lillemans vecka 28 

Måndag: Änge (med Tessa och Kakan)
Tisdag: Long (pessoalong)
Onsdag: Hoppa (hos Jenny Bagger)
Torsdag: Skritten
Fredag: Änge
Lördag: Hoppa (i Degernäs)
Söndag: ev. Trim (Sebastian)
Lilleman jobbade på jättebra i pessoalongen idag!! Jag använde även en vanlig inspänningstygel på insidan då jag upplever att han annars blir utåtställd och det fungerade riktigt bra! Han blev helt dyngsur i svett så en välförtjänt dusch i den väldiga värmen blev det innan vi gjorde kväll.


Måndag

Gårdagen var väldigt produktiv så jag känner mig väldigt nöjd med att få bocka av lite grejer på min att göra lista :)
Har rensat rabatterna i trädgården, vattnat blommorna, dammsugat, kört ett ex antal tvättar, kört bort skräp på återvinningen, bakat tårta och haft Veronika och Sebastian på besök. 
Hann även med att göra stallet och en härlig ridtur (förutom alla äckliga djur) på änge med Tessa och Kakan!
Kunde sova gott den natten :) Semester


Ord kan inte beskriva hur skönt det är med semester! Ska verkligen njuta av varje dag :)
RSS 2.0