Förberedelser inför Volkswagen del 3

Banträning
Vi ordnade en banträning på klubben idag och jag och Lilleman passade på att vara med och få möjlighet att hoppa på tävlingshindren inför nästa veckas tävling.

Gjorde allt så likt som möjligt som det kommer se ut nästa vecka med allt från utrustning, uppvärmning, inne på banan.

Red fram ute i paddocken, gick sedan in i lilla ridhuset och hoppade fram. Lilleman var på hugget och hoppade fint, blev dock lite stark efter hindren så jag gjorde halt och ryggade för att få honom lydigare. Inne på banan var han lite spänd när jag galopperade runt hinderna innan jag började men skötte sig jättebra hela banan igenom trots väldigt många titthinder. Han hoppade bättre och bättre banan igenom så jag känner mig väldigt nöjd!
Foto: Jenny Nyström Welam

Fredagsmys

Mina fredagar har en liten speciell toutch. Jobbar vanligtvis till ungefär 19 och därefter blir det stallet och ta hand om hästen. Likadant denna fredagen, dock märker man att det går mer och mer åt att bli höst då mörkret smyger sig på tidigare på kvällarna. 

Höll mig hemma vid stallet, värmde upp på vår 800m rundbana och avslutade på ridbanan som tack och lov har belysning! Väldigt pigg och glad häst trots gårdagens galoppjobb. Jobbade inte särskilt hårt utan lätt lösgörande arbete på böjda spår och försökte bara få honom lugn och avspänd. Riktigt fin i skritt och trav till slut.


Förberedelser inför Volkswagen del 2

En sista intervallträning innan tävlingarna avklarad. 
500m x 4 med minst 2 min skritt mellan. Han känns väldigt fin, väldigt pigg och stark i kroppen och hade inga bekymmer alls att hänga med sin kompis :)

http://youtu.be/2CIALSSLTO0

Förberedelser inför Volkswagen del 1

Träningarna för Erik Berggren i helgen som var, var väldigt välbehövlig. Tävlingarna nästa helg är första för inomhussäsongen så jag har ridit lite extra inne i klubbens ridhus för att hitta ridningen, provat bett och andra detaljer.

Träningarna för Erik gick bra, suveräna övningar som verkligen var nyttiga för oss. Övningar där vi jobbade med takt och rytm i galoppen och övningar som man fick hålla igång länge på vilket var perfekt att öva på då jag lätt tappar hästen lite och han blir stark i slutet på en bana. 
Bettet (mylerbett med lite hävstång och tungport) blev dock plötsligt för skarpt och han började fokusera på det istället för att hoppa genom sprången. Vi tog bort remmen under hakan och det blev något bättre. 

Andra dagen red jag på det bett jag tävlade på inomhus förra säsongen, ett babypelham med myler-mundel och det trivdes han bättre på, dock blir han lite starkare för mig.
Banhoppning stod på schemat och han hoppade fint! 

Känns kul att han blivit bättre och starkare på marken, jag har inte längre problem att få in rätt antal galoppsprång på linjerna även om jag fortfarande alltid måste hålla ihop. Fick även ett tips av Erik som är värt att testa om jag bara får tag på det.


RSS 2.0