Emmaträning 14/6


Alltid lika trevligt när Emma kommer upp och kör med oss =)
Då blir det äntligen lite ordning på torpet! Ser verkligen fram emot att åka ner till Toleryd om 19 dagar.
 
Som vanligt började vi passet med ordentligt markarbete. Jobbade över två bommar upphöjda på låga sockerbitar i både trav och galopp med och utan stigbyglar, mellan bommarna skulle vi leda in framdelen på hästarna med ledande innertygel och styra dom med skänkeln. Gastro behöver framförallt bli bättre på att flytta undan vänsterskänkeln, så det måste vi fortsätta jobba med plus att jag måste ställa lite högre krav på honom. 
 
Började hoppa på en oxer med en galoppbom 9m framför (2 språng) efter oxern red vi på 6 språng på böjt spår till ett av sockerbitshindren (20m) volt tillbaka till nästa sockerbitshinder och båge åt andra hållet, tillbaka på oxern och 2 språng till bommen. Hade väldigt svårt i början att hitta balansen i den nya sadeln så jag kunde inte rida så
stadigt som jag ville. Måste ha lite kortare tyglar så jag kan hålla ihop honom med en stadigare hand mellan hinder (och inte glömma skänkeln för att hålla honom stadig)
 
Nästa övning var två räcken med 6,5 m mellan och mitt mellan hinderna hade vi en galoppbom. Den här övningen var väldigt svår för Gastro men samtidigt nyttig. Han har ju lite svårt att hinna upp med sina framben och framförallt här då det var räcken med kort avstånd mellan. Jag måste själv vara noga med att räta upp mig och sitta kvar med överblivet och våga hålla i lite längre.
 
Vi hoppade igenom en studsserie med räcke - 3m - räcke - 9,5m - oxer - 9,5m - räcke - 3m - räcke.
Första gångerna fick vi verkligen trångt på två galoppsprång efter oxern. Det gick lite lättare när oxern blev högre och han hoppade rundare över oxern.
 
Avslutade med att sätta ihop det hela till en liten bana....
 
Svårt men nyttigt
 

Hemmatävling 1-3/6

Dag 1 - 1.10 Avd. B - 4 fel
Han var lite väl pigg och på hugget idag, sparkade bakut och hade sig efter hinderna. Fick lov att göra halt och rygga efter varje språng så att jag kunde återfå lite kontroll. Trots att han var lite väl taggad var han ändå väldigt uppmärksam på hindren!
Hittade en bra galopp inne på banan, men blev lite ojämn ridning från min sida i början, hittade bättre rytm efter 3:an. Fick inte tillbaka honom ordentligt på sista linjen så fick ett nerslag på sista hindret.
 
Dag 2 - 1.20 Avd. B - utesl.
Det blev som sagt debut i 1.20 idag. Kändes lite högt när jag gick banan men försökte att stänga av dom tankarna. Däremot var banan lång med 10 hinder varav 2 kombinationer och med tanke på den stora hoppbanan kändes det som att den aldrig tog slut. Regnet vräkte ner och underlaget var väl inte det bästa men det var bara att testa.
Började iallafall med att riva 1:an, kom kanske lite nära och kändes inte som han tog i riktigt och rev med fram. Hoppade riktigt fint på 2:an, 3:an, 4A, 4B och 5:an. Rev 6:an med bak. Hoppade jättefint på 7:an/vattnet sen red jag under all kritik till 8:an så djärvare helt och hållet mitt fel och han rev både fram och bakbommen. Fastnade i samma ridning till 9:an som var en kombination men la en volt och tog om, fick väääldigt trångt i kombinationen så vi fick med oss utsprånget. Sedan fick vi inte fortsätta och hoppa sista utan blev utesluten på grund av för många hinderfel. Men överlag är jag väldigt nöjd ändå. Har ju haft så mycket problem med att hitta rätt galopp inne på banan men det har känts riktigt bra dessa dagar. Han är fortfarande lite svag vilket gör att sprången blir ojämna. Men det finns i honom så det är bara att träna vidare för att få honom starkare och kvickare.
 
Dag 3 - 1.10 Avd. B - 12 fel
Han kändes ganska matt på framhoppningen så fick ha lite mer tryck i galoppen för att få honom att ta i lite mer i sprången. Kändes ändå bra på banan, fick igång en bra galopp och rytm. Han jobbade på riktigt bra men fick lite soppatorsk mot slutet och rev de tre sista hindren med bakbenen då han inte riktigt orkade hoppa igenom sprången.
 
 
 
 

Nya sadeln

Som jag skrev tidigare så fick jag den nya sadeln förra helgen i samband med hopptävlingarna på Hippo.

Fick ett schabrak från Protector på köpet och rabatt på stigläderna som jag köpte till.

Har hunnit rida i den en del och är hittills väldigt nöjd!

Gastro K

Livsnjutaren =)

Sadelprovning

Vi var först ut på sadelprovningen och väntade i ridhuset när de öppnade stora portarna och körda in den lilla lastbilen med all utrustning och sadlar. Gastro brydde sig inte det minsta och hade redan charmat in sig =)

Vi kunde väldigt snabbt konstatera att min sadel inte alls låg bra. Den låg i vägen för hans bogblad och ännu värre blev det när han lyfte frambenen vilket hämmar hans rörelser.
Sittpunkten i sadeln hamnade för långt bak på hästens rygg och att sadeln är för flat vilket gör att jag hamnar i bakvikt. Det gick inte heller att padda upp sadeln baktill för då hamnade sadeln för mkt på manken.

Vi la på lite olika sadlar för att hitta några att provrida i. Det blev en annan typ av butetsadel med annan kåpa och ett djupare säte, men när jag red i den hamnade jag lika långt bak, kändes nästan som att sitta på bakvalvet.

Provade en begagnad CWD sadel som var riktigt skön att rida i men låg tyvärr inte så bra på hästen när jag väl satt i den.

Sist men inte minst så provred jag i en ny modell på en Prestigesadel som kom ut förra året, Roma hette modellen, den var riktigt skön att rida i, satt väldigt stadigt i den och hästen jobbade på riktigt bra med den! Gillade att det var lite bättre stöd för skänkeln. Den kändes så bra att jag tror jag köpt mig en ny sadel =)

De fick behålla min sadel och använda den på sadelprovningen så nu verkar det som att jag har en köpare på min Butetsadel! =)

Ska ringa AB nian och be de ta med den nya sadeln i helgen.

RSS 2.0