Rullar på och rullar fram

Jobb-veckan har sprungit fram i ett kaosartad tempo i form av teorivecka


Hoppade Lilleman tillsammans med Johanna och Gastro i onsdags innan jobbet. 
Han var fin på marken och inte lika taggad som i måndags på hinder. Vi jobbade dels på volt över ett räcke med upphöjd bom 3m både framför och bakom vilket han gjorde jättebra. 
Sedan jobbade vi med en liten serie på medellinjen med varannan bom och sockerbitshinder med 3 m mellan. Han låg kvar i en bra, jämn galopp hela vägen! 

I fredags slutade jag tidigt och Lilleman fick jobba i pessoalongen. Han var rätt pigg och då jobbar han på riktigt bra på lina. Låter honom få jobba med tempoväxlingar och öka/minska volten i galoppen för att stärka honom.

Kvällen spenderades med min mamma, pappa och bror på Göteborg. Väldigt trevligt, gott och mätta och belåtna rullade vi nästan ut därifrån =)

Igår lördag - hade jag fått en födelsedagspresent i förskott av älskade mamma. Fick fara till bästa frisören Evelina Lönneborg och piffa till frisyren lite =) 
Lördagkvällen spenderades i goda vänners trevliga sällskap på Allstar där vi åt en mycket god middag! =)

Hög på lycka

Vad dessa hästar gör en lycklig =) 
Särskilt när man får möjlighet att rida för bästa Emma Emanuelsson!

Lilleman skötte sig bra, lite akrobatiska konster i uppvärmningen när han tyckte piloten bad om lite för mycket =) men det är ju det man måste komma åt för att utveckla saker också! 
Emma höll som vanligt ordentligt med uppvärmning och markarbete i början så både hästarna och ryttarna fick svettas.  Ska fortsätta i vardagsjobbet med skolorna då det verkligen får honom att komma mer i uppförsbacke och stärka inner bak. Även förvänd galopp ska vi träna för att få honom starkare och för att lära honom att vänta! 

När vi väl kom till hoppningen blev Lilleman som en tiger =) han ville helst hoppa alla hinder samtidigt och flera gånger om. Han blev väldigt stark, ivrig och fick lite väl bråttom till hinderna. 

Jag måste vara noggrann med att hålla handen låg även om han blir stark och vara snabbare att sätta tillbaka på linjerna då han har en stor galopp =)

Det går absolut inte att bli arg på honom, hoppglädjen hos den här hästen är otrolig och känslan man får i sprången gör att man inte kan sluta le!

Jag ska fortsätta jobba med lydnadsövningar i hoppningen och ska även prova en martingaldel med platta för att få honom lite stadigare.
En måndag på jobbet

Började dagen med lite planering av dagens lektioner, vad de skulle jobba med och vilka hästar de skulle rida samt gått igenom dagens mailskörd. 

Tog in några hästar innan jag åkte och hämtade Emma på flygplatsen. Det är inte varje dag man får möjlighet att vara med och träna för Emma på arbetstid, på våra fina ridskolehästar med arbetskamraterna =)

Symphony och jag fick svettas ordentligt, denna positiva kille lossnade mer och mer allteftersom Emma körde på med sin "vanliga" uppvärmning (de som varit med vet vad jag menar) =)
Han skötte sig jätte bra i hoppningen också, vilket hjärta av guld han har även fast han tycker det kan vara lite knepigt att hinna med med alla långa ben ibland.

Bästa Rebecka hade gjort iordning Lilleman åt mig så vi bytte häst och hon tog hand om "Smurfen" =)

Sömnig

Hur kommer det sig att man är så trött hela tiden? Pust....

Ska sätta fart på dagen nu med jobb mellan 8-14.30 ska hinna med lite planering, en ridlektion och vi instruktörer ska ha en grupp med lektionshästar och träna för Emma.

Sedan blir det direkt träning med Lilleman, jag lär vara helt färdig sen haha... 

Lilleman vecka 42

Måndag: Hoppträning för Emma Emanuelsson

Tisdag: Prom

Onsdag: Trim/Markarbete

Torsdag: Prom

Fredag: Trim/Skritten

Lördag: Prom/Klättra

Söndag: Long/SkrittenHöstmys

Det blev en ganska lång dag i stallet men det är så skönt att slippa stressa för en gångs skull. Så skönt att slippa känslan av att vara "på jobbet" utan på helgen känns det faktiskt som fritid att vara på stallet.
Hann med att tvätta undan lite, städa ur en Box, spåna Lillemans box, mocka hagen och fylla på vatten.

Tog ut Lilleman på en mysig tur i höstlika Kullaskogen. Red på Jamie-bettet och det var så otroligt roligt att bara kunna rulla på i trav och galopp med hästen lätt i handen som svarade fint tillbaka =)  Man får passa på så länge det finns kvar...Der Landstern

Alias "Lilleman" är alltså min nya stjärna. Han är en valack född 2003, e. Landor S - Calypso IV, ca 168 cm i mkh. 
Hämtade honom på Ålberga Gård, ett jättefint ställe utanför Nyköping för knappt två månader sedan.

Jag är så otroligt nöjd! För mig handlar det mycket om magkänsla. Jag måste känna att det finns något i hästen som tilltalar mig och att det finns något att utveckla (skulle i och för sig aldrig ha råd att köpa en komplett häst heller =) )

Jag var och provred Lilleman 2 gånger och jag kunde inte sluta le när jag red runt på honom och hoppade =) 
Hans galopp är underbar, han är väldigt lätt att rida på hinder och han är försiktig. 

2014 kommer förhoppningsvis bli ett väldigt spännande år =) 


LillemanLandor SCalypso IV


RSS 2.0