Umåker 27/4

Robert lurade med sig Nicke i hopp om att hämta den nyinköpta selen men tji fick han =)

Istället blev det några varv på banan bakom en pampig nordis samt fick leda defileringen till V65-1

Effektiv dag

Torsdagen började med att jag var på stallet kl. 6, släppte ut hästarna, mockade och gjorde iordning mat.

Jobbade.....

På lunchen longerade jag en pigg liten häst som frustade och pep om vartannat =)

Jobbade lite till....

Åkte hem =)

Vägning/mätning

Idag var det dags....
Känslan var ungefär som att gå till tandläkaren. Man vet att det är lika bra att göra bort det men samtidigt har man ångest över vad dom kan tänkas hitta =)

Det var faktiskt inte så farligt... Hade gått ner en del och minskat rätt mycket på typ en punkt...

Samtidigt var nog detta bra för motivationen! =) ska försöka rycka upp mig lite nu med träningen.

Snart

Usch... Snart är det dags för ny vägning och mätning igen. Har världens ångest över att jag inte ätit och tränat som jag borde =( suck..

Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer på förra veckans planering. Bestämde mig för att lägga in en lugnare vecka då vi de senaste veckorna jobbat på en hel del och pressat lite extra på vissa punkter i både markarbetet och hoppningen så det kändes lägligt att låta han ta det lite lugnare. Så här såg förra veckan ut:
Måndag: Vila
Tisdag: Prom
Onsdag: Vila
Torsdag: Long
Fredag: Vila
Lördag: Trim
Söndag: Hopp

Han har kännts väldigt fin och fräsch! Framförallt i söndags på hoppträningen. Vi hoppade fram som inför tävling på travhinder, räcke och oxer. Därefter hoppade vi bana på 1.10 och det kändes bra! Han var på G idag och hade ett väldigt bra tryck i galoppen =) dock blir jag fortfarande lite passiv emellanåt... Men hästen känns jättefin!!!

Gegga

Överallt är det blött, slaskigt och lerigt!
Fast det innebär ju att vi smyger oss lite närmare våren!!

Hade tänkt låta Gastro gå i skritten med viktskydden men det var så mycket vatten och lera och dessutom is under så det blev en ren vilodag och bara skrotat i hagen =)
Gjorde lite rännor i marken för att leda bort allt vatten från både skritten och hagen samt tog ut två fasligt tunga skitkärror från hagen... Ska göra klart det projektet imorgon.

Gastro v.16

Såhär ser planen ut för denna vecka

Måndag: Vilodag
Tisdag: Prom
Onsdag: Trim/Hopp
Torsdag: Long
Fredag: Prom
Lördag: Trim
Söndag: Hoppträning Jonsson

Maxhopp!

Det blev ingen träning idag på grund av sjukdom så jag hoppade själv istället.

Jag byggde upp en serie med galoppbom - 3m - kryssoxer - 10.20 - kryssoxer - 10.50 - kryssoxer och hade lite stegrande höjd på dom.

Värmde upp lite lätt i alla gångarter och galopperade över ett sockerbitshinder på volt. Hoppade sedan på serien och han hoppade upp sig väl. Fick jobba lite med att få honom rak genom serien då han gärna ville dra sig lite ut till vänster!

Höjde upp kryssoxrarna eftersom och sista gången låg bakbommen på sista hindret på 1.30 =) duktig häst!!

Avslutade dagen hos Vera som fyllde år i torsdags och idag var jag och Nicke där och fikade. *mums*

Hoppträning

Både igår kväll och idag på förmiddagen var jag förbi på Surf för att titta på träning för Emma Lundell. Hon har en gård i närheten av Rekasta med tillridning, inridning, utbildning m.m., har Lotta och Sylve som mentorer och har tävlar upp till 1.50 hoppning. Här kan ni se hennes hemsida

www.emmalundell.se


Hela upplägget och känslan liknade sig väldigt mycket vid just Lottas och Emmas träningar.
Mycket Markarbete och lydnadshoppning första dagen och banhoppning andra dagen.

Kul att se lite nya hästar också!

Lördag

Vaknade och kände mig faktiskt pigg!!

Åkte till stallet och släppte ut några hästar, mockade och fixade iordning mat och vatten. Red ett lättare trimpass i ridhuset och han kändes riktigt fin! =) han jobbade på i en bra form och kändes rund och fin även i galoppen.

Känner jag mig lika pigg eller piggare imorgon så blir det hoppning för Jonsson...

Säga ifrån

Min kropp har sagt ifrån lite hela veckan och igår kände jag mig alldeles orkeslös och matt i kroppen. Det kändes som jag skulle svimma när jag ställde mig upp.

Det blev en dag hemma för att vila upp mig (jag gör inte om samma misstag som sist jag blev sjuk)

Senare på kvällen kände jag mig tillräckligt pigg för att iaf åka och titta till hästen. Han verkade då bara må fint och inte alls ledsen över en vilodag.

Trots att jag sov hela dagen till och från, somnade jag innan huvudet hunnit landa på kudden på kvällen.

Trött?

Torsdag = Huvudvärk, börjar bli en standard. Frågan är bara varför?

Efter jobbet igår fick Gastro röra på sig i pessoalongen och han arbetade på riktigt bra! En riktig liten arbetsmyra är han.

När jag kom hem hade Niklas sparat mat åt mig sedan gjorde jag misstaget att lägga mig i sängen och självklart somnade jag direkt! Sov från 19.30-06.00. Har Legat i soffan en stund och ska dra mig till stallet efter BB-reprisen.

Jobbar mellan 9.30-18.30 idag.

Gizmo

- Snälla matte.... Jag vill inte gå in på stallpass =(

Onsdag

Usch vilken slaskdag...

Hoppade Gastro i morse tillsammans med Anna och Ingela. Vi byggde upp en serie på medellinjen med tre stycken studs med 3m mellan, sedan 6,30 till ett räcke och 10,10m till en oxer.

Första gångerna satte jag inget tryck i honom utan lät han lösa det hela själv.

När det blev lite högre fick jag lägga på lite mer ben och jisses vad han hoppade. Avslutade när oxern låg på 1,25m och kändes kalas! =) Fina Gastro!

Vilodag

Det blev en vilodag för Gastro igår på grund av min egen bristande förmåga... Var nog jobbigt bara att mocka. Illamåendet låg över mig hela dagen men lyckades få i mig lite mat fram emot 16-tiden.

Arbetsdagen fortlöpte bra med duktiga hästar och elever.

Inte så mysig morgon...

Har haft en sjukt otrevlig natt då jag vaknade till vid halv ett av att jag hade sjukt ont i magen och mådde illa så resten av natten spenderades i fosterställning på badrumsgolvet =( mådde lite bättre då jag vaknade men fick inte i mig mycket till frukost...

Hos Gastro har allt gått i slowmotion, släppte ut några hästar, borstade och myste med G innan även han fick gå ut i snöslasket.
Mysigare häst får man leta efter, han skulle kunna stå med huvudet i famnen hur länge som helst.
Mockade och fixade klart det sista och nu bävar jag mig en hel del för att jobba faktiskt =(

Umåker

Var förbi på Travet och kollade när "Do it like a man" Did it like a man!

MorgonMys

Underbar morgon i stallet, gillar att vara i stallet tidigt då det är lugnt och skönt.

Släppte ut några hästar och gjorde sedan iordning Gastro. Det blev en mysig skritttur i skogen på nästan en timme. Det var jättefint väder men rätt så kyligt så jag var glad att jag tog filten på.

Sedan fick Gastro komma ut i hagen till Rios förtjusning, och jag mockade, putsade och gjorde klart det sista...

Gastro K vecka 15

Måndag: Prom
Tisdag: Prom/Skritten
Onsdag: Trim/Hopp
Torsdag: Long
Fredag: Prom
Lördag: Trim
Söndag: Hopp Eva J

Dagens hoppträning

Vi jobbade med raka linjer idag. Vi började på medellinjen med att hoppa 5 st studs, varannan låg och hög med en galoppbom först och sist. Fick jobba med att hålla honom på mitten av serien. På de första studsarna var han lite loj men avslutade alltid fint!

Den andra övningen bestod av tre oxrar med 14m mellan som vi hoppade varannan gång i vänster varv med längre anridning till första oxern och annars i höger varv med kort anridning.

Hittade en bra grundgalopp i honom idag men jag måste jobba med min hand! Fixade till och med anridningen i höger varvet! Jag får dock vara väldigt försiktig då Gastro blir lite väl snabb på mina hjälper ibland. Jag måste verkligen vänta tills jag ser en distans...
Sista gången på oxrarna fick jag en riktigt härlig känsla! Jag hade lite mer ben på än vad jag brukar och jisses vad han hoppade!

Avslutade på andra långsidan med en linje räcke till oxer på 7 språng och även här stod första hindret med en kort anridning. Hoppade igenom den en gång och det gick fint.

Hittar flera knappar på min häst hela tiden och det är så roligt! =)

Shoppat

Filippas Ridsport hade 25% på allt så detta damp ner i varukorgen!

Tävlingsplanering

V 18. Skelefteå RK, 6/5, 1m + 1.10m
V 20. Vännäs RF, 19-20/5,
V 22. Umeå RF, 2-3/6
V 26. Sundsvall, 29/6-1/7
V 28. Till Göteborg
V 29. Göteborg
V 30. Göteborg
V 31. Hem till Umeå

I v 28 är planen att jag och Gastro packar ihop och åker ner till Emma och tränar. Alla pusselbitar är inte på plats ännu men jag hoppas verkligen att det ordnar sig. Hade varit en grymt roligt och nyttigt!!


Gastro K Vecka 14

Måndag. Skritten
Tisdag. Prom
Onsdag. Long
Torsdag. Trim
Fredag. Prom
Lördag. Markarbete
Söndag. Hopp (Eva J)

Min tur

Måndag och Gastro fick gå i skrittmaskinen 40 min med viktskydden på sig bak medan jag mockade.

Idag var det min tur att träna. Det var planerat att köra powerstrike men den visade sig vara inställd och då blev det Bodypump istället. Grymt jobbigt var det och träningsvärken höll i sig flera dagar...

Eva Jonsson -Träning dag 2

Idag var det banhoppning som stod på schemat.
Vi hoppade fram på ett räcke samt doglegoxer till räcke.

Vi hoppade en runda på hela banan, både grund och omhoppning först på 1m och sedan på valfri höjd! Första rundan hittade jag inget bra flyt. Försökte få igång en bra galopp men det blev istället lite för stressat. Andra rundan kändes dock bättre, red den på 1.10m. Måste fortsätta jobba vidare med galoppen, både utveckla den och lära mig att utnyttja den mer i hoppningen, då får han ju så himla fina språng!

Storstädade skrubben och putsade alla saker innan jag åkte hem.

RSS 2.0