Working Hard

Har jobbat mellan 7 och 16 idag och har haft fullt upp från början till slut men ändå känns det som att jag inte hinner med allt...

Trimmade underbaraste hästen idag.... jobbade med min egen sits, att hästen skulle vänta, hitta den låga formen i alla gångarter och att få honom att slappna av... Han är så fin!

Sitter hemma hos mamma och pappa och ser lite serier som brorsan har på datorn.... skönt att bara ta det lugnt.
Analys

Handledarutbildningen för Grönt kort var väldigt bra, mycket tack vare Annica Johnsson som hade svar på alla frågor och funderingar och höll en bra genomgång av studiematerialet. Det kommer garanterat bli lite rörigt från början men så är det väl alltid när något ska ändras och göras annorlunda. Jag gillar upplägget, istället för att bara skriva ett prov där man dessutom har tillgång till informationen via TR måste man nu gå kursen/studiecirkeln, klara ett antal delprov inom olika områden, teoretiska och praktiska och därefter ett slutprov.

Träningarna flöt på och extra roligt att se de unga hästarna och ponnyerna gå från klarhet till klarhet.

Söndag

Vilodag för hästen idag, han får gå ute hela dagen i hagen och ha det skönt.

Jag fick sovmorgon imorse, inte helt fel efter den sena kvällen igår.

Ska på kurs idag, distriktet ska hålla en Grönt Kort kurs på Forslundaskolan mellan 13-16,
där ska vi gå igenom det nya upplägget för Grönt Kort som blivit ändrat till i år.
Vi som går kursen ska sedan kunna hålla i utbildningen/kursen för de som vill
ta Grönt Kort.

Blir att åka direkt till stallet och mocka och fixa till hästen och avsluta kvällen med träningar mellan 17-20
Blir nog lite bortfall idag på grund av att en del tränat för Emma och en del har ridit kombinationstävlingen i hopp/dressyr igår och idag.

Återkommer senare med hur det gått med dagens aktiviteter

Avslutar med en bild på fina Gastro K från tävlingarna på Hippo i Oktober 2010

Lördag

Var inte hemma från stallet förrän vid 23 tiden i fredags, satt uppe och kollade upp förslag på fler träningstillfällen och surrade lite om allt möjligt. Landade på kudden efter midnatt och det kändes som jag precis stängt ögonlocken då väckarklockan ringde kvart i 6 igen på morgonen.

Träningarna flöt på även på lördagen, lite efter tidsschemat men ändå tillräckligt i tid för att vi skulle hinna till flyget i tid =)

Jag åkte tillbaka till stallet igen och åt lite lunch, mockade och fixade till hästen och red sedan ut en sväng. Var ute i nästan 1 h, red bort mot Forslundaskolan och på den upplogade vägen på åkrarna och vid banvallen. Det blev mest skritt, både på lång och kort tygel, jobbade med honom i skritten att han skulle vänta och försökte få honom att sänka huvud och hals mer. Blev lite trav också och fortsatte på samma sätt där, sen var han betydligt mer avslappnad och låg kvar även när han fick lång tygel sista biten hem.

Lite senare åkte jag hem till mina föräldrar. (Glömde säga att Niklas har åkt till Paris för att se Prix d´ Amerique så jag är ensam hemma några dagar) Lillebror fyllde 24 år i fredags så firade honom och blev bjuden på både fika, tårta och lite senare på kvällen även grillat. 

Åkte förbi Tranbärsvägen och såg på film och blev bjuden på både paj och godsaker =) Var nog inte hemma förrän 1 tror jag och somnade nog innan huvudet hunnit landa på kudden =)

Emmaträning 28/1-11

I vanlig ordning stod det en hel del markarbete på schemat under kvällens träning. Började jobba med serpentinbågar och volter för att lösgöra hästarna och få dom mjuka och smidiga. Vi la till tempoväxlingar i intervaller, öppna, sluta öka/minska volten (självklart lite förenklat för unghästarna) i både trav och galopp.
På ena volten jobbade vi hästarna över snett upphöjda bommar i trav och galopp.

Gastro var i vanlig ordning på G från början men allteftersom blev han mer och mer lydig och mjuk i sidorna.
Jag skulle hela tiden sträva efter att lossa honom ett snäpp till, få honom att komma lägre i formen och på så sätt arbeta mer genom sin överlinje. Efter en lång stunds galopparbete hände något och han slappnade av, sänkte huvud och hals och galoppen blev väldigt rund och mjuk....

Jag tror att jag måste börja rida lite längre pass till vardags, han har så otroligt mycket överskottsenergi i ridningen som han måste bli av med.

Trots den tuffa framridningen kändes han inte alltför matt i hoppningen. Vi började trava bommar och travhoppa en kryssoxer. Det skötte han klockrent och han låg kvar och väntade hela vägen. Gick vidare och hoppade en serie som bestod utav 6st kryss med varannan distans 3 och 6m, vilket han gjorde bra.

Därefter hoppade vi en annan serie med 5 travbommar, 4½m till en låg kryssoxer, 3m till ett räcke, 6½m till ett räcke och 9½m till en kryssoxer. Han var något oengagerad i studsen men hoppade ändå OK på utsprånget. När det sedan blev högre rev han bakbommen med framhovarna på vägen ner. Tog om serien på samma höjd och mötte med lite mer ben hela vägen och framförallt på utsprånget denna gången och han hoppade mkt bättre.

Emma tyckte att han blivit starkare i kroppen sedan sist och att han verkar ha lätt för sig vilket är både positivt och mindre positivt då han blir lite oengagerad emellanåt. Jag ska fortsätta som jag gör men försöka få honom kvickare från backen och jobba honom i ännu lägre form.

Back Again

Ska göra ett nytt tappert försök med bloggen.
Det känns som att jag äntligen laddat om batterierna när det kommer till bloggandet iallafall =)
Ska bara kolla ifall någon teknisk vän kan hjälpa mig snygga till den lite!

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0