Emmaträning 28/1-11

I vanlig ordning stod det en hel del markarbete på schemat under kvällens träning. Började jobba med serpentinbågar och volter för att lösgöra hästarna och få dom mjuka och smidiga. Vi la till tempoväxlingar i intervaller, öppna, sluta öka/minska volten (självklart lite förenklat för unghästarna) i både trav och galopp.
På ena volten jobbade vi hästarna över snett upphöjda bommar i trav och galopp.

Gastro var i vanlig ordning på G från början men allteftersom blev han mer och mer lydig och mjuk i sidorna.
Jag skulle hela tiden sträva efter att lossa honom ett snäpp till, få honom att komma lägre i formen och på så sätt arbeta mer genom sin överlinje. Efter en lång stunds galopparbete hände något och han slappnade av, sänkte huvud och hals och galoppen blev väldigt rund och mjuk....

Jag tror att jag måste börja rida lite längre pass till vardags, han har så otroligt mycket överskottsenergi i ridningen som han måste bli av med.

Trots den tuffa framridningen kändes han inte alltför matt i hoppningen. Vi började trava bommar och travhoppa en kryssoxer. Det skötte han klockrent och han låg kvar och väntade hela vägen. Gick vidare och hoppade en serie som bestod utav 6st kryss med varannan distans 3 och 6m, vilket han gjorde bra.

Därefter hoppade vi en annan serie med 5 travbommar, 4½m till en låg kryssoxer, 3m till ett räcke, 6½m till ett räcke och 9½m till en kryssoxer. Han var något oengagerad i studsen men hoppade ändå OK på utsprånget. När det sedan blev högre rev han bakbommen med framhovarna på vägen ner. Tog om serien på samma höjd och mötte med lite mer ben hela vägen och framförallt på utsprånget denna gången och han hoppade mkt bättre.

Emma tyckte att han blivit starkare i kroppen sedan sist och att han verkar ha lätt för sig vilket är både positivt och mindre positivt då han blir lite oengagerad emellanåt. Jag ska fortsätta som jag gör men försöka få honom kvickare från backen och jobba honom i ännu lägre form.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0