Hoppträning Lotta Sjöberg dag 1

Gastro fick åka i Fredriks fina trailer och stog som ett ljus hela vägen. Pappa lånade ut bästa dragbilen och Anna följde med så resan gick väldigt smidigt =)

Var framme på Kågedalens Ridklubb strax efter 15 och hann installera Gastro i låneboxen samt kika på de första grupperna innan det var vår tur.

Värmde upp hästarna lite självständigt, red sedan tillsammans över tre upphöjda bommar med 3m mellan först i trav, efter bommarna flyttade vi dom undan för skänkeln och red sedan framåt igen. Fick vara väldigt noggran med att få honom fram till bettet och djupare och mer igenom i formen.

La sedan upp stigbyglarna och jobbade över bommarna i galopp också, här fick jag jobba lite mer för att få honom fram till bettet men kände vilken skillnad det blev till slut. Galoppen blev rundare, hela hästen kändes "lättare" och stadigare mellan hjälperna.

Hoppade igenom alla linjer fram och tillbaka på ett extra galoppsprång fortfarande utan stigbyglar. Jobbade med att få igenom hästarna på linjerna och få dom lydiga.

Satte ihop allt till en bana på 10 hinder och hoppade först ett varv utan stigbyglar och sedan ett varv lite högre med stigbyglar.

Väldigt nyttigt att hoppa utan stigbyglar, får dessutom mer hjälp av sitsen att få tillbaka dom mellan hindren. Måste försöka sitta upp lika bra med stigbyglar sen bara =)

Nattade Gastro och åkte hem till Anna där vi fick i oss lite mat, slappade lite framför en film och slocknade sedan direkt huvudet nuddade kudden. Tror Gastro sov lika bra som jag.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0