Hög på lycka

Vad dessa hästar gör en lycklig =) 
Särskilt när man får möjlighet att rida för bästa Emma Emanuelsson!

Lilleman skötte sig bra, lite akrobatiska konster i uppvärmningen när han tyckte piloten bad om lite för mycket =) men det är ju det man måste komma åt för att utveckla saker också! 
Emma höll som vanligt ordentligt med uppvärmning och markarbete i början så både hästarna och ryttarna fick svettas.  Ska fortsätta i vardagsjobbet med skolorna då det verkligen får honom att komma mer i uppförsbacke och stärka inner bak. Även förvänd galopp ska vi träna för att få honom starkare och för att lära honom att vänta! 

När vi väl kom till hoppningen blev Lilleman som en tiger =) han ville helst hoppa alla hinder samtidigt och flera gånger om. Han blev väldigt stark, ivrig och fick lite väl bråttom till hinderna. 

Jag måste vara noggrann med att hålla handen låg även om han blir stark och vara snabbare att sätta tillbaka på linjerna då han har en stor galopp =)

Det går absolut inte att bli arg på honom, hoppglädjen hos den här hästen är otrolig och känslan man får i sprången gör att man inte kan sluta le!

Jag ska fortsätta jobba med lydnadsövningar i hoppningen och ska även prova en martingaldel med platta för att få honom lite stadigare.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0