Lördag

Som vanligt blev det en tidig morgon i stallet med utsläpp av hästar. Hoppning stod på schemat idag och vi byggde en kortare bana samt en kombination räcke - oxer med två språng i som vi tänkte hoppa upp dom lite på.

Gastro kändes fin i framridningen, nu har äntligen polletten trillat ner när det kommer till galoppombytena också!! Hoppade fram på ett räcke med travbom framför, han var väldigt försiktig även om kvaliteen på sprången blev lite varierad.
Hoppade igenom banan en sväng på ca 1m först. Banan bestod av ett räcke med vattenmatta på diagonalen, oxer på långsidan och 5 språng på båge till en till oxer vidare till räcke - oxer på långsidan också 5 språng.

Hästen känns ialla fall otroligt pigg och fräsch!! =) han var lite väl på hugget och det blev lite vingligt på linjerna.

Tog upp hinderna till 1.10-120 och hoppade en runda till. Den här gången gick det lite lugnare och mer balanserat.
Tog om det en gång till för att jag själv har lite svårt att få till det när hinderna kommer snabbare ur sväng samt för att få jämnare galoppsprång på sista linjen.

Avslutade med kombinationen och Gastro gjorde det hela galant. Han som i vanliga fall har svårt att hinna upp med frambenen men inte här! Sista gången låg insprånget på 1.15 och utsprånget 1.30, han fick med sig bakbommen ner, tog det en gång till och då gjorde han en riktig lyra så då gav jag mig =) fina häst!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0